ABVAKABO FNV

'Onderzoek naar Den Engh moet ook naar werkklimaat'

Vakbond ABVAKABO FNV vreest een eenzijdig onderzoek naar de misstanden in justitiële jeugdinrichting Den Engh, als dat onderzoek uitsluitend wordt uitgevoerd door de inspectie Jeugdzorg. 'De misstanden in Den Engh betreffen niet alleen de behandeling van de pupillen, maar ook de behandeling van het personeel. Daar is een organisatie met bredere expertise voor nodig', aldus Gijsbert Boggia, regiobestuurder van ABVAKABO FNV. 'Het lijkt er sterk op dat justitie het onderzoek wil isoleren tot een deelaspect, zodat de uitkomst beheersbaar blijft.'

ABVAKABO FNV drong twee weken geleden bij minister Donner aan op een extern onderzoek naar Den Engh. De bond gaf daarbij aan dat dat onderzoek zich in ieder geval zou moeten richten op het werkklimaat en de arbo-omstandigheden. Een onderzoek dat wordt uitgevoerd door de inspectie Jeugdzorg dreigt die terreinen onbelicht te laten en zich uitsluitend toe te leggen op de behandeling van de pupillen van Den Engh. ABVAKABO FNV vindt een breder onderzoek noodzakelijk en wil daarover op korte termijn een gesprek met minister Donner.

ABVAKABO FNV trok in de afgelopen maanden diverse malen aan de bel over 'het verstikkende werkklimaat' en 'de cultuur van manipulatie en wantrouwen' bij Den Engh. Om de rust weer terug te krijgen op de werkvloer is het volgens de bond 'van essentieel belang' dat het onderzoek zich ook daarop toespitst.

Voor meer informatie kijk op www.abvakabo.nl of neem contact op met:

Gijsbert Boggia regiobestuurder (06) 53 748 828 Arno Bonte voorlichter (079) 35 36 350 (06) 51 218 402

ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.

18 mei 04 16:55