Algemene Inspectiedienst (AID)

Overtredingen bij controles bestrijdingsmiddelen in Zuid-Holland In de week van 10 t/m 14 mei 2004 heeft de Algemene Inspectiedienst samen met de Politie Zuid-Holland Zuid
In de week van 10 t/m 14 mei 2004 heeft de Algemene Inspectiedienst samen met de Politie Zuid-Holland Zuid Unit Milieu, diverse overtredingen geconstateerd bij controles van de Bestrijdingsmiddelenwet. De in totaal 80 controles vonden plaats bij akkerbouwers in de Hoeksche Waard, het eiland Dordt en in de Alblasserwaard.

Het betroffen controles op de toepassing en de bewaring van bestrijdingsmiddelen en controles in het kader van het Lozingenbesluit. Tevens werden er - vanwege de goede weersomstandigheden - controles uitgevoerd bij akkerbouwers die hun gewassen aan het bespuiten waren met gewasbeschermingsmiddelen. De controles vonden zowel overdag als in de avond plaats.

In 15 gevallen werd er proces-verbaal opgemaakt. Het ging hierbij voornamelijk om overtredingen van het bespuiten van slootkanten met onkruidverdelgers. Ook werd er een proces verbaal opgemaakt tegen een plantsoenendienst die spuitapparatuur gevuld met bestrijdingsmiddelen onbeheerd had achtergelaten in een openbaar plantsoen.

Verder betroffen het bekeuringen voor het in voorraad hebben van verboden bestrijdingsmiddelen en het niet bezitten van een geldige spuitlicentie.