Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 18 mei 2004

Op dinsdag 18 mei 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Overdracht van STIP naar ROC Zadkine
Het college heeft ingestemd met de overdracht per 1 augustus van de activiteiten en het personeel van het Specifiek Tijdelijk Integratie Project (STIP) naar het ROC Zadkine. Doel van het STIP is het wegwerken van achterstanden bij kwetsbare groepen in de gemeente. Hiervoor worden onder andere activiteiten en cursussen georganiseerd en gerichte maatschappelijke begeleiding gegeven. De extra kosten van 3.000,- worden betaald uit de pot onvoorzien. De kosten voor 2005 tot en met 2008 worden betrokken bij de actualisatie van de meerjaren begroting.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Dienstverlening.]

Vijfde herziening grondexploitatie Fascinatio Het college stemde in met de vijfde herziening van de grondexploitatie. De oorzaak van de herziening ligt in de vertraging van de grondverkopen.

Reactie zienswijze onbemand tankstation aan de Hoofdweg 10 Het bouwplan voor de realisatie van een onbemand tankstation aan de Hoofdweg 10 heeft vier weken ter inzage gelegen. Het college heeft ingestemd met de conceptreactie op de binnengekomen zienswijzen. De indieners worden hiervan op de hoogte gesteld.

Beslissing op het bezwaarschrift van de Stichting Capelse Muziekschool
Het college heeft besloten dat de overheveling van het muziekonderwijs naar een andere locatie in de wijk Schollevaar voor de muziekschool budgettair neutraal moet verlopen. Voor het overige wordt het bezwaarschrift ongegrond verklaard. De muziekschool wordt hiervan in kennis gesteld.

Het vaststellen bijdragen Educatie en raamovereenkomst educatie 2004-2006 voor ROC Zadkine
Het college heeft ingestemd met de concept raadsvoorstellen over de bijdragen aan het ROC Zadkine voor Educatie 2004 en Educatie nieuwkomers. Ook stelde het college de raad voor de bijdrage Educatie op grond van de WEB en de WIN voor de jaren 2005 en 2006 en het aangaan van alle productovereenkomsten te delegeren aan het college. En stemde ze in met de raamovereenkomst 2004-2006 met het ROC Zadkine.
[Procedurevoorstel: agenda commissie
Dienstverlening en agenda raad.]

Productovereenkomsten 2004 van gemeente met ROC Zadkine Onder voorbehoud dat het aangaan van productovereenkomsten door de gemeenteraad aan het college wordt gedelegeerd, heeft het college ingestemd met de productovereenkomsten 2004 inzake volwasseneducatie, nieuwkomers en oudkomers. Het college stemde ook in met de afspraken zoals die gemaakt zijn met de projectleider van het Specifiek Tijdelijk Integratie Project (STIP) over oudkomers en project Support.

Nota Sportinfrastructuur
Het college heeft ingestemd met de Nota Sportinfrastructuur en daarbij te kiezen voor het aangaan van bestaande renovatieverplichtingen die aangevuld worden met renovaties van al bestaande kunstgrasvelden. De verenigingen worden op de hoogte gesteld van dit besluit. Het college besloot om niet over te gaan tot het instellen van een renovatiefonds en de jaarlasten voor de renovaties te verwerken in de meerjaren begroting. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Bouwkundige voorziening verenigingsruimte VAAC Het college heeft ingestemd met het realiseren van een vetvanger en een afzuiginstallatie voor de verenigingsruimte van de Vereniging Antilianen en Arubanen Capelle aan den IJssel (VAAC). De kosten worden ten laste gebracht van het stimuleringsprogramma SPAG.

Uitvoering Wet WOZ
Door de Waarderingskamer wordt periodiek bij de gemeente informatie ingewonnen over de voortgang en de uitvoering van de Wet Waardering Onroerende Zaken. Op 31 maart concludeerde de Waarderingskamer dat er geen achterstanden zijn in de permanente processen en dat ook de overige werkzaamheden naar behoren worden uitgevoerd. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Beleidsplan Hoogwaardig Handhaven 2004 tot en met 2006 Het college heeft ingestemd met het beleidsplan Hoogwaardig Handhaven 2004 tot en met 2006. In vergelijking met het oude handhavingsbeleid legt het nieuwe beleid (nog) meer nadruk op voorlichting en worden controles gerichter uitgevoerd. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Dienstverlening en ter kennisgeving brengen vergadering Cliëntenraad Sociale Zaken.]

Ambtelijk concept Voorontwerp RR2020 van het Ruimtelijk Plan Regio Rotterdam
Op 9 maart is het ambtelijk concept Voorontwerp RR2020, een ruimtelijk plan voor de hele Rotterdamse regio, gepresenteerd. We kunnen constateren dat de inbreng die de gemeente Capelle leverde voor de beeldbepalende projecten zijn overgenomen. Het RR 20202 zal in 2005 uitmonden in een herzien Streekplan Rijnmond voor de provincie Zuid-Holland en een uitvoeringsgericht Regionaal Structuurplan voor de stadsregio Rotterdam.
[Procedurevoorstel: ter kennisname commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Verkoop perceel bouwgrond in Fascinatio aan Roos Projectontwikkeling BV te Ridderkerk
Het college heeft besloten tot verkoop van het perceel 1 K-5 in Fascinatio aan Roos Projectontwikkeling. Op het perceel zal een kantoorgebouw worden gebouwd.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Convenant nachtopvang De Brug voor oudere dak- en thuislozen bij metrostation Capelsebrug
Het huidige convenant nachtopvang De Brug van het Leger des Heils voor oudere dak- en thuislozen bij metrostation Capelsebrug is verlopen. De begeleidingsgroep - bestaande uit RET, omwonenden, politie en de gemeenten Prins Alexander en Capelle aan den IJssel- heeft de afgelopen jaren goed gefunctioneerd, hecht aan de tot nu toe gevolgde werkwijze en stelde daarom een nieuw convenant op. Het convenant is in grote lijnen gelijk aan het verlopen convenant. Het college heeft ingestemd met het convenant.

Extra openstelling winkelcentrum de Terp op zondag 31 oktober 2004 Het college heeft beslist om winkelcentrum de Terp ontheffing te verlenen van de Winkeltijdenwet op zondag 31 oktober 2004 van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Antiliaans zomercarnaval op 14 augustus 2004-05-14 Het college verleent de Stichting Nos Tambe Tei vergunning voor het houden van een Antiliaans zomercarnaval op 14 augustus 2004.

Vervroegde ingebruikgeving kavel 1K-6
Het college heeft ingestemd met de vervroegde ingebruikname van kavel 1K-6 in Fascinatio door Martens Onroerend Goed B.V.. Dit onder de voorwaarde dat vanaf de datum van ingebruikname de wettelijke rente over de verschuldigde koopsom door de toekomstige eigenaar zal worden betaald. Op het perceel zal een kantoorgebouw worden gebouwd.