Federatie van Ouderverenigingen

Persbericht: eenvoudig leesbare brochure over Europese verkiezingen 2004

18 mei 2004

Europese verkiezingen 2004

Begrijpelijke informatie over het Europees Parlement

Waarom zou je eigenlijk gaan stemmen in juni bij de Europese verkiezingen? Het antwoord op deze vraag vind je in de eenvoudig leesbare brochure 'Europese verkiezingen 2004'. In begrijpelijke taal wordt uitgelegd wat het Europees Parlement is en waarom mensen met verstandelijke beperkingen moeten meedoen met de verkiezingen. 'Europese verkiezingen 2004' is een uitgave van de Federatie van Ouderverenigingen en Inclusion Europe.

"In juni 2004 zijn er Europese verkiezingen. Verkiezingen zijn belangrijk voor iedereen in Europa. We kiezen de mensen die ons in Europa gaan vertegenwoordigen. Zij worden 'leden van het Europees Parlement' genoemd."
Zo begint de brochure van Inclusion Europe en de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) over de Europese verkiezingen in 2004. In gewone taal wordt informatie gegeven over het Europees Parlement. Aan de orde komen thema's als: wat is een verkiezing? Wie mag stemmen? Hoe moet je stemmen? Maar ook wordt uitgelegd dat je na de verkiezingen contact moet houden met de mensen die je hebt gekozen.

De brochure is te bestellen bij de Federatie van Ouderverenigingen, T 030 2363767 of per e-mail: utrecht@fvo.nl. De brochure is ook te downloaden via de website van de FvO: www.fvo.nl. De eerste 700 exemplaren worden tegen verzend- en administratiekosten aangeboden. Daarna worden ook kopieerkosten in rekening gebracht. Bestelnummer: 25025

De brochure 'Europese verkiezingen 2004' kwam tot stand dankzij de steun van de Europese Commissie en de fractie van de partij van de Europese sociaaldemocraten.