Dienstenbond CNV

CAO Bijenkorf: correcte informatie!
18-05-2004

In de afgelopen maanden hebben wij diverse malen met de directie van de Bijenkorf over het afsluiten van een nieuwe CAO gesproken.

Hoewel de Bijenkorf thans in zwaar weer verkeert, hetgeen ons ook niet ontgaat, is dat nog geen reden om niet te onderhandelen over een nieuwe CAO. Echter, Bijenkorf is hiertoe niet bereid.

De voorstellen van de vakorganisaties zijn alle verwezen naar de prullenmand, met als argument: te duur, kost geld! Daarentegen heeft de Bijenkorf een reeks van verslechteringsvoorstellen op tafel gelegd. Een greep: de eindejaarsuitkering afhankelijk maken van de resultaten; afschaffen van het bijzonder maximum, en de anciƫnniteitsperiodiek.

Gedateerd 13 mei 2004 heeft de voorzitter van de directie, de heer Berger, alle medewerkers schriftelijk bijgepraat over de lopende CAO-onderhandelingen.

Hij schrijft: De Bijenkorf heeft de werknemersorganisaties gevraagd Bijenkorf hierin te helpen (loonsom onder controle te houden) en heeft hiertoe meerdere mogelijkheden voorgesteld.

Deze mogelijkheden zijn dus om een reeks van
verslechteringsvoorstellen door te voeren.

Het bovenstaande heeft ons ertoe gebracht om de CAO-onderhandelingen voorlopig op te schorten en vervolgens hebben wij bij de directie erop aangedrongen om een notitie te schrijven waarin klip-en-klaar staat beschreven hoe de Bijenkorf ervoor staat. Welke maatregelen noodzakelijk zijn om de werkgelegenheid voor Bijenkorvers niet verder aan te tasten.

Hetgeen de heer Berger dus schrijft dat de vakbonden zich inmiddels bereid hebben getoond om een notitie van de Bijenkorf te willen bestuderen is de wereld op zn kop zetten en de waarheid verdraaien.

Vanzelfsprekend houden wij u van de voortgang op de hoogte. Mocht u naar aanleiding van deze info vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met bestuurder, Geert B. Rijzinga. Telefoon (023)5670615 of email g.rijzinga@cnvdibo.nl