Gemeente Den Haag

mei 2004
Gemeente stimuleert jongerenactiviteiten in Den Haag (18 mei)

Jongeren van 12 tot 25 jaar uit Den Haag kunnen ook dit jaar subsidie aanvragen voor een leuke, originele activiteit. Wethouder Jetta Klijnsma van Welzijn geeft op 22 mei 2004 om 14.00 uur het startsein voor het project 'Jouw idee, doe er wat mee!'. Dit gebeurt bij de mobiele jongerenbus op het Klaverveld in Leidschenveen. Daarna start in de bus een filmmarathon, in het kader van de feestelijke afsluiting van het impulsproject Leidschenveen-Ypenburg.

In 2002 startte de gemeente met de subsidieregeling voor jongeren 'Jouw idee, doe er wat mee!'. De gemeente wil met deze regeling extra aandacht besteden aan initiatieven georganiseerd door jongeren in de verschillende Haagse wijken. In het project 'Jouw idee, doe er wat mee!' worden jongeren uitgedaagd activiteiten te bedenken, niet alleen voor andere jongeren maar ook voor bijvoorbeeld ouderen en kinderen. In 2002 zijn 33 aanvragen gehonoreerd, vorig jaar is dit aantal verdubbeld tot 66. De activiteiten varieerden van een musical en een straatfeest tot een talentenjacht en een videofilm.

Per activiteit kunnen jongeren maximaal EUR 700,- subsidie krijgen. De aanvraag moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn te vinden op de internetpagina www.jipdenhaag.nl. De gemeente geeft alleen subsidie aan rechtspersonen. Dit zijn bijvoorbeeld alle bewoners-, welzijns- of vrijwilligersorganisaties. Jongeren die een activiteit willen organiseren, kunnen de subsidie aanvragen via één van deze organisaties. Het aanvraagformulier voor de subsidie staat op de internetpagina www.jipdenhaag.nl. Het Jongeren Informatie Punt is bereikbaar voor alle vragen over deze subsidie, telefoon 070 - 365 5930.

Aanvragen kunnen tot uiterlijk 1 november 2004 worden ingediend. Bij behandeling van de aanvragen geldt 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' en 'op is op'.