Partij voor de Dieren


18 mei: Perspresentatie boek De Eeuw van het Dier' van Thieme 17-05-2004

Persuitnodiging 18 mei:

Presentatie boek De Eeuw van het Dier van Partij voor de Dieren lijsttrekker Marianne Thieme

Lijstduwer Belinda Meuldijk ontvangt eerste exemplaar

Amsterdam, 16 mei 2004 - Op dinsdag 18 mei zal het boek De Eeuw van het Dier van Marianne Thieme gepresenteerd worden. Lijstduwer Belinda Meuldijk interviewt de auteur over haar boek en neemt het eerste exemplaar in ontvangst. In De eeuw van het dier houdt Marianne Thieme een hartstochtelijk en tegelijk humoristisch pleidooi voor de rechten van het dier. Ze beschrijft haar persoonlijk proces van bewustwording, de opkomst van de sociale beweging die pleit voor de rechten van het dier en het ontstaan van een nieuwe politieke richting waarin de traditionele links/rechtstegenstelling overstegen wordt door het gemeenschappelijk gevoel van mensen die dieren een beter bestaan toewensen. Prof. Paul Cliteur (lijstduwer Europese Verkiezingen voor de Partij voor de Dieren) stelt dat dierenleed de morele blinde vlek van onze tijd vormt en dat mensen over vijftig jaar in schaamte zullen omzien naar wat ze dieren hebben aangedaan.

Marianne Thieme wil geen vijftig jaar wachten en roept iedereen op om nu de handen ineen te slaan en te voorkomen dat dieren verder onnodig en onaanvaardbaar leed wordt aangedaan in bio-industrie, jacht, visserij, genetische manipulatie en andere dierproeven. In haar boek geeft Thieme inzicht in het schokkende dierenleed in Nederland anno 2004. Ze beschrijft op heldere, aanstekelijke en gevatte wijze de ontstaansgeschiedenis van de sociale beweging. De Eeuw van het Dier bevat bijdragen van onder meer Mensje van Keulen, Maarten 't Hart, Belinda Meuldijk, Martin Gaus, Gerti Bierenbroodspot, Rudy Kousbroek en Paul Cliteur, allen lijstduwers bij de Europese Verkiezingen. Het grote aantal prominente schrijvers, wetenschappers, opinieleiders en dierenbeschermers dat als lijstduwer wil optreden voor de Partij voor de Dieren is uniek in de Nederlandse en Europese parlementaire geschiedenis. Zonder de ambitie te hebben persoonlijk een zetel in het Europese Parlement in te willen nemen, verklaren ze met hun plaats op de lijst hoe groot zij het belang achten dat de Partij voor de Dieren gekozen zal worden.

Mr. Marianne Thieme (1972) is juriste en voorzitter van de Partij voor de Dieren. Ze trekt de lijst bij de verkiezingen voor het Europese Parlement. Ze koestert de stellige overtuiging dat er sprake is van een nieuwe sociale beweging, vergelijkbaar met de strijd voor vrouwenemancipatie in de twintigste eeuw en de bevrijding van de slaven in de negentiende eeuw.

De presentatie vindt plaats om 11 uur in de Frits van der Poelzaal van het perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag. Graag horen wij per kerende mail of wij op uw komst mogen rekenen.

Namens Uitgeverij Houtekiet (www.houtekiet.com)

Raf Willems, redacteur

Melanie Elst, publiciteit en promotie

e-mail: melanie.elst@houtekiet.com

raf.willems@houtekiet.com