Fontys


FontysOnline voor extern
home studiekeuze over Fontys nieuws kennis&onderzoek c ontact zoeken

nieuws > persberichten vrijdag 7 mei 2004

vrijdag 7 mei 2004

Informatieavond deeltijd en zij-instroom Fontys Hogescholen Zwolle Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool (PTH) in Zwolle organiseert op dinsdag 18 mei een informatieavond over de deeltijd lerarenopleidingen technische vakken. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.30 uur welkom in gebouw E op de Campus 2-6.

De informatieavond start met een algemene voorlichting. Daarna gaan teamleiders per studierichting dieper in op het programma. De deeltijd lerarenopleidingen die worden gepresenteerd zijn: Bouwkunde, Bouwtechniek, Elektrotechniek, Mechanische Techniek, Motorvoertuigen-techniek, Techniek in de Basisvorming en Werktuigbouwkunde.

Naast de voorlichtingsronden kunnen bezoekers het gebouw verkennen en docenten persoonlijk vragen stellen over bijvoorbeeld het studieprogramma, de vereiste vooropleiding, kosten van de opleiding en eventuele vrijstellingen. De PTH in Zwolle kijkt goed naar de bedrijfservaring die de kandidaten meebrengen, waardoor zij eventueel een korter programma kunnen volgen.

Zij-instromers
Naast de reguliere opleidingen heeft Fontys scholingstrajecten voor zij-instromers. Mensen met een technische hbo-opleiding kunnen zich in één jaar bekwamen voor het docentschap in een technisch vak. Individuele trajecten zijn hierbij mogelijk.

Fontys PTH Zwolle is gevestigd in gebouw E op de campus van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Meer informatie is te krijgen via telefoon: 0877 877 100 of op de website: www.fontys.nl/pth/zwolle.