Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

18 mei 2004

23 miljoen euro orders Luxemburgse vastgoedmarkt

Optie voor twee en derde fase nieuw kantorencomplex Drosbach ter waarde van 25 miljoen euro

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft onlangs twee omvangrijke orders verworven op de Luxemburgse vastgoedmarkt. Imtech is verantwoordelijk voor de complete technologie in de eerste fase van Drosbach, een nieuw kantorencomplex in het economisch centrum Cloche d'Or in Luxemburg-Stad. Voor de tweede en derde fase van dit complex is een optie overeengekomen. Tevens realiseert Imtech een deel van de technologie in het kantorencomplex WestSide Village in Marmer-Capellen, aan de rand van Luxemburg-Stad. De waarde van deze twee orders bedraagt gezamenlijk 23 miljoen euro. De optie vertegenwoordigt een waarde van ruim 25 miljoen euro. Bij deze opdrachten zijn drie Imtech-bedrijven betrokken: Paul Wagner et Fils (Imtech Luxemburg), Imtech Deutschland en Imtech Belgium.

In Luxemburg is Imtech de grootste multidisciplinaire technische dienstverlener en voornamelijk actief op de utiliteitsmarkt, waaronder kantoren voor de financiële sector (bank- en verzekeringswezen) en de Europese Gemeenschap. Maar ook op andere delen van de Luxemburgse vastgoedmarkt in Imtech actief. De activiteiten worden gerealiseerd door het Imtech-bedrijf Paul Wagner et Fils (Imtech Luxemburg).

Paul Wagner et Fils en Imtech Deutschland, regio Midden (Frankfurt) zijn samen als technical conctractor verantwoordelijk voor de complete technologie in de eerste fase (ruim 11.000 m²) van een nieuw kantorencomplex Drosbach in het economisch centrum Cloche d'Or in Luxemburg-Stad. Voor de tweede en derde fase van dit complex is een optie overeengekomen. In dit architectonisch opmerkelijke complex in de vorm van een toren met `vijf (kantoor)vingers' realiseert Imtech onder meer alle elektrotechnische oplossingen, de verwarming en airconditioning (HVAC: Heating, Ventilation en Airconditioning), integrale veiligheid en ICT-netwerken. De eerste fase wordt in 2004 opgeleverd.

Imtech realiseert tevens de verwarming en airconditioning (HVAC: Heating, Ventilation en Airconditioning) en een modern gebouwbeheerssysteem in het 24.000 m² grote kantoorcomplex WestSide Village in Marmer-Capellen, aan de rand van Luxemburg-Stad. Hier worden in het dienstengebied Pafebruch met directe toegang tot de E-411 (de autoweg Luxemburg-Brussel) zes high-tech kantoorgebouwen gerealiseerd, waarvan het laatste gebouw eind 2005 wordt opgeleverd. Het project wordt uitgevoerd door Imtech Projects uit Naninne in Wallonië in België en kenmerkt zich door een laag energieverbruik door onder meer het gebruik van dynamische koelbalken (voor zowel koeling als verwarming) en speciale energie-absorptiesystemen.