Politie Friesland

Politieberichten 17/5 (13.00 uur) t/m 18/5 (07.00 uur)

Fryslân 18-05-2004 - Voor nadere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie tel: 0900 8844

Sneek:insluiping woning
Zondag omstreeks 10.30 uur is een gsm weggenomen uit een woning aan de Zoutkeet. Men kwam binnen via een openstaande achterdeur. Een 48-jarige inwoonster deed aangifte.

Sint Annaparochie: hennepkwekerij aangetroffen
Uit informatie zou blijken dat in een woning aan de Wissel een hennepkwekerij zou zijn. Ter plaatse werd een kwekerij aangetroffen in twee grote ruimtes. In totaal werden 1350 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. De eigenaar van het pand, een 48-jarige inwoner van Sint Annaparochie werd aangehouden. Een nader onderzoek zal worden ingesteld. Ook werd illegaal stroom afgetapt. Schade 45.000,-.

Wirdum: snelheidsovertreding
Maandag omstreeks 13.50 uur reed een 23-jarige automobilist uit Dokkum met een gecorrigeerde snelheid van 123 km per uur over de A32. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 70 km per uur. Reed dus 53 km per uur te hard. Zijn rijbewijs is ook ingevorderd.

Harlingen: baldadigheid
Maandag omstreeks 16.40 uur werd door een 16-jarige inwoner van Harlingen vanuit een boot een blikje over de trambrug aan de Spoorstraat gegooid. Toen hij het blikje gooide passeerde een 35-jarige automobilist uit Harlingen de trambrug. Het blikje viel op de auto, waardoor een kras ontstond.

Leeuwarden: oplichting
Maandag omstreeks 16.25 heeft een 31-jarige inwoner van Eelde waarschijnlijk een kassabon gevonden van een warenhuis. Hij is dat warenhuis binnen gegaan en heeft een tweetal producten gevonden met een totaal prijs wat op de bon stond. Bij de kassa probeerde hij het geld terug te ontvangen. Hij werd aangehouden door een 53-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: winkeldievegge aangehouden
Maandag omstreeks 16.20 uur werd een winkeldiefstal gepleegd in een warenhuis aan de Voorsteek. Een 32-jarige inwoonster van Leeuwarden en medewerkster van de zaak betrapte een vrouw voor winkeldiefstal van een zonnebril en een crème. Een fotorolletje en kunstnagels werden ergens in de winkel aangetroffen. Toen zij de vrouw aansprak verliet de vrouw onmiddellijk de winkel. Via getuigen zou de vrouw wonen in een woning aan de Sontdwarsstraat. In deze woning werd de vrouw, een 17-jarige inwoonster uit Leeuwarden aangehouden. Zij bekende en doorverwezen naar bureau HALT.

Drachten: diefstal personenauto
Maandag tussen 05.50 uur en 17.00 uur werd een personenauto gestolen. De auto stond op een carpoolplaats aan de Noorderhogerweg nabij het viaduct Nijtap. Betreft een Honda Civix coupe crx kleur rood en voorzien van het kenteken 34-GZ-ZF. Aangifte werd gedaan door een 25-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Maandag omstreeks 15.00 uur werd door een manspersoon enige flesjes parfum gestolen in een winkel aan de Nieuwestad. Na de diefstal verliet de man onmiddellijk de winkel. Via een opgegeven signalement van een 40-jarige inwoner van Leeuwarden werd de man later om ongeveer 20.25 uur aangetroffen op de Schrans. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bleek een 29-jarige inwoner van Leeuwarden te zijn. Onderzoek volgt.
Oudehaske: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 17.30 uur vond een aanrijding plaats op de Dolten. Een 42-jarige automobilist uit Vegelinsoord reed op de Dolten komende uit de richting Nije Fjildwei. Op de kruising van deze weg en de zandwinning, zag de bestuurder dat vanuit de zandwinning een auto naderde, bestuurd door een 58-jarige inwoner van Bolsward. Hij minderde vaart en reed vervolgens plotseling de voorrangskruising op en botste tegen de auto van de 42-jarige. De 58-jarige is per ambulance overgebracht naar Tjongerschans in Heerenveen. In de auto van de 42-jarige zat achter in een 13-jarige inwoner van Vegelinsoord. Hij is met borstletsel ook per ambulance overgebracht naar Tjongerschans in Heerenveen.

Wolvega: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 22.20 uur werd op de Hoofdstaat Oost een 45-jarige automobilist uit Munnekeburen gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 475 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: openlijke geweldpleging
Dinsdag omstreeks 03.00 uur reed een onopvallende surveillanceauto over het Harmonieplein. Midden op de rijbaan stonden een drietal mannen. Twee van de drie namen een gevechtshouding aan en een van hen gaf de derde man een vuistslag in het gezicht. Hierop zijn de twee mannen aangehouden, een 19-jarige en een 18-jarige beide uit Leeuwarden. De man die geslagen werd bleef bebloed op het wegdek liggen. Hij is door een surveillanceauto even naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek en moest daar ter observatie blijven. De man, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden heeft aangifte gedaan. De aangever verklaarde plotseling te zijn aangevallen door de twee verdachten. Een nader onderzoek volgt.

Leeuwarden: straatroof
Maandag omstreeks 23.50 uur werd op de Amelandsdwinger een 53-jarige inwoner van Leeuwarden op straat aangetroffen. Hij zou zijn overvallen. De man klaagde over pijn in de borst en is per ambulance overgebracht naar MCL Zuid. De man mist zijn portemonnee en gsm.

Drachten: inbraak winkel
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Dollard. Aan de linkerzijde van de winkel werd een deur opengebroken. Een of meerdere kinderfietsen zijn weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 39-jarige inwoner van Nij Beets.

Gorredijk: inbraak winkel
Dinsdag omstreeks 02.20 uur ging het alarm af bij een winkel aan het Hofland. Een ruit naast de hoofdingang was met een stoeptegel ingegooid. Weggenomen zijn een groot aantal (200) pakjes shag, 2 mobliele telefoons en 2 MP3-spelers. Aangifte werd gedaan door een 52-jarige inwoner van Gorredijk. Een onderzoek zal worden ingesteld.