AND

Published: 09:10 18.05.2004 GMT+2 /Source: AND Int. Publishers NV /AEX: AND /ISIN: NL0000430072

AND plaatst onderhands aandelen in verband met strategische keuzes

Rotterdam, 18 mei 2004 - AND International Publishers N.V. heeft bij verschillende beleggers onderhands 138.192 nieuwe aandelen geplaatst tegen een koers van 5 euro. Voorts werd aan dezelfde beleggers een optie toegekend om in een periode van 3 jaar nog eens 138.192 aandelen te kopen tegen 5 euro.

Gedeeltelijke uitsluiting van het voorkeursrecht dat bestaande aandeelhouders hebben bij deze onderhandse plaatsing wordt verantwoord geacht omdat de beurskoers zich thans nog steeds onder de emissieprijs (nominale waarde) bevindt. Bovendien bespaart de onderneming op deze wijze een omvangrijk bedrag aan emissiekosten.

De plaatsing moet worden gezien in het licht van de recente entree van het bedrijf op de snelgroeiende markt voor 'in car navigatie'. Zo werd twee maanden geleden een voorlopige overeenkomst gesloten met Siemens VDO Trading GmbH voor levering van navigeerbare data in Oost Europa, Afrika, Midden en Zuid - Amerika. Recent is dit contract uitgebreid met de levering van data in Azië. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de technische implementatie teneinde VDO Dayton in de gelegenheid te stellen de data te testen. Bij succesvolle tests is de commerciële release te verwachten in het najaar van 2004.

Daarnaast wordt omstreeks 1 juni 2004 aan 20 producenten van autonavigatie apparatuur en PDA's testmateriaal verstrekt in GDF -formaat (de wereldstandaard in navigeerbare data). Bij eventuele succesvolle implementatie zullen deze bedrijven in 2005 gebruik maken van deze data.

Met de focus op het leveren van data ten behoeve van navigatieapparatuur voor personenauto's betreedt AND een markt, die in potentie aanzienlijk groter is dan de terreinen waarop men zich tot nu toe bewoog. Een geslaagde toepassing zal tot een aanzienlijke omzet- en winstgroei van AND kunnen leiden in de komende jaren.

Met de onderhandse aandelenplaatsing stelt het bedrijf de financiering veilig die nodig is om de periode te overbruggen tot het moment dat de gemaakte strategische keuzes hun vruchten gaan afwerpen.

AND maakt voorts bekend dat zij haar jaarcijfers over 2003 zal publiceren op 24 mei a.s. (voorbeurs). De Algemene Vergadering van Aandeelhouders vindt plaats op 15 juni 2004 te Rotterdam (14.00).

///////////////Einde bericht///////////////
Profiel AND
AND (AEX: AND) is als softwarebedrijf gespecialiseerd in geografische data (adressen, wegen, routes) en de technologie om die praktisch toe te passen. AND is de internationale specialist op het gebied van geografische oplossingen voor ontwikkelaars van toepassingen als CRM, SCM, ERP, Fleet Management en Mobile Location Services. Tot de afnemers behoren ontwikkelpartners en klanten als VDO Siemens, AOL, HP, IBM, Eastman Kodak, Manugistics, Mapinfo, MapQuest, Sony, Unilever en Vodafone. Het hoofdkantoor van AND staat in Rotterdam. Bij AND werken ruim 100 professionals, in Nederland en India. Wilt u meer informatie, kijk dan op www.and.com.



AND International Publishers