Ingezonden persbericht

Makelaarsformule biedt 70% korting op gemiddeld tarief

In reactie op onlangs verschenen berichten in de landelijke pers

NIEUW VENNEP, 20040518 -- Met 14 vestigingen eind mei is WitteWoningWinkel een bewezen makelaarsformule waarbij de klant kan kiezen uit verschillende deeldiensten. De formule is in korte tijd zeer succesvol gebleken. De Vereniging Eigen Huis heeft onlangs ook een soortgelijk concept voor áánkoopmakelaars geïntroduceerd. De WitteWoningWinkels bieden al langer deeldiensten aan haar klanten. Reeds vanaf ¤ 50 per week kan een klant met hulp van de plaatselijke WitteWoningWinkel zijn woning verkopen. Bij de WitteWoningWinkel zijn klanten gemiddeld 70% goedkoper uit dan bij traditionele makelaars.


De retailformule WitteWoningWinkel groeit snel. In mei wordt de 14e vestiging geopend. In januari jl. is begonnen met het uitrollen van de discount makelaardijformule over Nederland. De verwachting is dat voor de bouwvak de 18e winkel wordt geopend en aan het einde van 2004 de 40e winkel. De doelstelling is om aan het eind van 2005 100 vestigingspunten verspreid over heel Nederland te hebben om hiermee alle consumenten in de gelegenheid te stellen gebruik te maken van deze innovatieve discount makelaardijformule.

Met hulp van WitteWoningWinkel kunnen mensen hun woning verkopen. WitteWoningWinkel is met haar concept, begin 2003, in een gat in de makelaardijmarkt gesprongen. Traditioneel vragen makelaars tussen de 1,5% en 2% courtage bij de verkoop van een woning. Na de forse stijging van de huizenprijzen een aantal jaren geleden is de procentuele vergoeding die makelaars vragen nagenoeg gelijk gebleven. WitteWoningWinkel kan haar diensten door haar omvang en efficiënte werkwijze gemiddeld 70% goedkoper aanbieden.

Klanten kunnen kiezen uit drie verschillende verkooppakketten, elk met een aantal optiemogelijkheden. Dat kan al vanaf ¤ 50 per week, met de garantie dat men nooit meer kwijt is dan 0,5% van de vraagprijs van de woning. Bij het meest uitgebreide pakket kiest de klant ervoor om alles uit te besteden aan de WitteWoningWinkel. Voor 0,5% provisie verricht de WitteWoningWinkel in grote lijnen dezelfde werkzaamheden als een traditionele makelaar.

WitteWoningWinkel heeft een eigen website: www.WitteWoningWinkel.nl. Op de site kunnen klanten verschillende pakketten samenstellen en uitrekenen wat de dienstverlening kost. Een groot voordeel is dat deze kosten dus nooit meer bedragen dan 0,5% van de vraagprijs van de woning, waarmee WitteWoningWinkel veruit de goedkoopste makelaarsformule van Nederland is.

WitteWoningWinkel is een retailorganisatie op het terrein van makelaardij. Voor de bouwvak gaat de 18e winkel open. De doelstelling is eind 2005 100 vestigingspunten. Er zijn WitteWoningWinkels in Nieuw Vennep, Tilburg, Eindhoven, Roosendaal, Oud-Gastel, Emmeloord, Vlissingen, Assen, Hengelo, Zutphen, Doetinchem en Ede. Op de website staan foto's van deze vestigingen.
-----------------------------------------------------------




Ingezonden persbericht