Eemland zuid, 09.25 uur

Utrecht 18-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Identiteit stoffelijk overschot bekend

(Zie nieuwsberichten district Eemland zuid d.d. 17-05-04: Stoffelijk overschot)

WOUDENBERG De identiteit van de op zondag 16 mei aangetroffen man is bekend.

Op zondag 16 mei troffen kinderen rond 13.10 uur het stoffelijk overschot van een man aan in het water aan de Vieweg. Middels onderzoek is komen vast te staan dat het om een 55-jarige man uit Woudenberg gaat. De man had op zaterdagmiddag 15 mei zijn woning verlaten. De politie gaat er van uit dat er geen misdrijf in het spel is.

Vuurwapen

AMERSFOORT Op maandag 17 mei werd een man aangehouden voor bedreiging.

Rond 19.00 uur bevond een 40-jarige Amersfoorter zich in zijn woning in de buurt van de Van Randwijcklaan. De man wilde met zijn vriendin op het balkon gaan zitten, maar een buurman op de begane grond had kennelijk het idee dat zij hem bekeken. Er ontstond een woordenwisseling, waarna de buurman naar binnen ging en even later met een vuurwapen naar buiten kwam en met de loop in de richting van de 40-jarige Amersfoorter wees en verbaal bedreigingen uitte. De buurman werd vervolgens door zijn vriendin naar binnen getrokken. Kort daarna kwam hij nog een keer naar buiten en dreigde met een mes.

De politie werd gewaarschuwd en de verdachte, een 24-jarige man uit Amersfoort, werd in zijn woning aangehouden. Bij zijn fouillering werd een mes aangetroffen en bij een onderzoek in de woning werd het vuurwapen aangetroffen. Het bleek om een nepvuurwapen te gaan. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Zwaar onder invloed

AMERSFOORT Op maandagmiddag 17 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 17.45 uur kreeg de politie de melding van een automobilist dat een vermoedelijk zwaar beschonken bestuurder met een auto over de Zielhorsterweg reed. Politiemensen gingen ter plaatse en hielden de automobilist, een 73-jarige man uit Hoogland, staande. Hij bleek inderdaad veel teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 835 ug/l, bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Motoragent onderuit

AMERSFOORT Op maandag 17 mei ging een motoragent tijdens een achtervolging onderuit. Hij raakte gewond.

Rond 16.55 uur zat een 28-jarige politieman uit Amersfoort met zijn dienstmotor in Schothorst noord achter een bromfietser aan omdat de bromfiets niet was voorzien van een verzekeringsplaatje. Hij raakte de bromfietser echter kwijt, omdat die met zon onverantwoorde snelheid reed, dat de politieman het niet verantwoord vond om hem te blijven achtervolgen. Toen de agent over de Goudestein reed, zag hij achter zich de bromfietser uit een steegje komen en in de richting van Kroonenburg rijden. De agent draaide, gaf gas, verloor vervolgens de macht over het stuur en kwam ten val. Daarbij kwam de motor op zijn enkel terecht.

De agent is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht. Daar werd een gecompliceerde enkelbreuk geconstateerd. De politie stelt een onderzoek in naar de ontkomen bromfietser.