Socialistische Partij

Provincie zegt nee tegen weg door hei

Het plan voor een weg door een heidegebied in Hilversum is van de baan. De SP zei al eerder dat de weg onnodig en te duur is. De provincie heeft gelukkig te kennen gegeven dit standpunt te delen.

Dinsdag 18 mei presenteerde de Provincie een rapport over het omstreden plan. Het onderzoeksbureau dat het Hilversumse plan onder de loep nam, is een weg door de hei helemaal niet nodig om de verkeersdrukte rondom het Mediapark op te lossen. De Provincie onderschrijft de resultaten van het rapport. De Provincie vindt een weg over de hei ten behoeve van het Mediapark bovendien ook veel te duur. De Provincie vindt dat de oplossing voor de verkeersdrukte eerder gezocht moet worden in een betere ontsluiting van het park met behulp van het openbaar vervoer en in kleine verbeteringen in de bestaande wegen.

De SP is blij met het besluit van de Provincie. De SP vond deze weg vanaf het allereerste begin te duur en onnodig. Het bekostigen er van zou een grote wissel trekken op de begroting van Hilversum voor de komende jaren. Bovendien zou er een prachtig stuk natuur voor moeten worden opgeofferd. Een opoffering die Hilversum wel eens duur te staan zou kunnen zijn gekomen: het stuk hei heeft Amsterdam destijds aan Hilversum verkocht op voorwaarde dat het een natuurgebied zou blijven. Hoe het zou zijn afgelopen als Hilversum haar woord zou breken, is nu dankzij het wijze besluit van de Provincie gelukkig koffiedikkijken geworden.

Geen vierbaansweg door de hei

Dossier Natuur en Milieu XML, wat is dat?

printvriendelijke versie

Nieuws van het Europese front

Volg alle nieuws rond Europa en de verkiezingen via de campagne-weblog