Ingezonden persbericht


Persbericht

- voor directe publicatie -


---

"Amsterdam in Gebaren"
Tour voor doven en slechthorenden

AMSTERDAM, 17 mei 2004 - Top Tours organiseert vanaf heden rondleidingen door de binnenstad van Amsterdam, speciaal voor doven en slechthorenden. Het onlangs opgerichte tourbureau uit de 13e eeuwse kapitaal van Nederland wil aan eenieder de mogelijkheid bieden de stad te ontdekken in al haar pracht en praal. Zo kunnen ook personen die normaal moeite hebben een rondleiding te volgen, ontdekken hoe vaak verrassend mooi de stad is.

"Deelnemers worden meegenomen langs de mooiste, leukste en indrukwekkendste plekjes van Amsterdam onder begeleiding van een tolk Nederlandse gebarentaal. Een rondleiding kan onder andere voeren over de Dam, door de Jordaan, dwars over de Wallen, langs de oudste gebouwen en in de meest onbekende hofjes..." aldus Wendy Erhardt, initiatiefneemster van Top Tours.

De speciale rondleidingen zijn toegankelijk voor een maximum van 10 personen. Een stadsgids leidt de tours en een tolk Nederlandse gebarentaal zal de teksten, verhalen en vertellingen direct gebaren. Zo is de tour zowel geschikt voor doven als horende gasten! Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u gluren op www.toptours.nl

--

Noot voor de redactie (