Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 mei 2004

Na "flitsen"in de sloot

Automobilist wil snelheid corrigeren en komt in de sloot tot stilstand

Enter

Op maandag 17 mei omstreeks 22.08 uur voert de politie een snelheidscontrole uit op de A1. Een 18-jarige automobilist uit Rijssen ziet de radarapparatuur staan en gaat vol op de rem. Na een remspoor van ruim 23 meter wordt hij nog geflitst met een snelheid van 144 km/u. Door deze remmanoeuvre komt de auto dwars op de weg en schuift via de rechter rijstrook en de berm in een diepe sloot. De auto loopt voor een groot deel vol met water. Op zijn weg nam de auto ook nog een reflectorpaal mee en beschadigde het talud. De auto is uit de sloot getrokken en afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op. (bps: 04-061179)

Automobilist weigert ademtest

Automobilist verkeert niet onder invloed van alcohol maar weigert wel de ademtest

Enter

Op maandag 17 mei omstreeks 15.14 uur controleert de politie op de Dorpsstraat een 38-jarige automobilist uit Enter. Ze constateren alcoholgebruik bij de man, maar hij weigert mee te werken aan een ademtest, ondanks twee vorderingen. De politie houdt de man aan. De ademanalyse aan het bureau geeft een uitslag beneden het wettelijk maximum, waarmee hij dus niet in overtreding is. Wel krijgt hij een transactie van 95 euro voor het niet mee werken aan een voorlopig onderzoek naar uitgeademde lucht. (bps: 04-061015)

Rijden onder invloed

Automobilist verkeert onder invloed

Den Ham

Op dinsdag 18 mei omstreeks 01.30 uur controleert de politie op de Geerdijk een 36-jarige automobilist uit Den Ham. Ze constateren alcoholgebruik bij de man en houden hem aan. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,08 o/oo. De verdachte krijgt hiervoor een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal. (bps: 04-061200)

Winkeldiefstal

Aangehouden verdachte blijkt veelpleger

Nijverdal

Op maandag 17 mei omstreeks 12.04 uur wordt een diefstal gemeld bij een winkel aan de Grotestraat. Medewerkers weten de verdachte vast te houden tot de komst van de politie. Zij houden de verdachte aan. Uit informatie blijkt de verdachte, een 26-jarige Zwollenaar landelijk bekend als veelpleger. De politie stelt hem in verzekering ter voorgeleiding voor de rechter-commissaris en sluit hem op. Ook had de verdachte nog een vonnis openstaan van 129 euro.(bps: 04-060827)

Aanhouding na vernieling

Man vernielt ruiten van een woning en bedreigt bewoners

Almelo

Op maandag 17 mei omstreeks 21.16 uur krijgt de politie een melding dat er ruiten zijn vernield van een woning aan de Sluitersveldsingel. Ter plaatse treffen zij een groepje mensen, waaronder een 43-jarige Almeloër, buiten aan. Zij zien nog net hoe de 43-jarige een waterpomptang in zijn hand heeft en daarmee een 24-jarige Almelose vrouw wil slaan. De politie grijpt de man vast en neemt hem de waterpomptang af. Er staat nog een 31-jarige man bij die vertelt dat de verdachte hem kort daarvoor in zijn portiek heeft willen slaan met de waterpomptang. Door op zij te springen kon de 31-jarige de slag ontwijken. Wel raakt de verdachte met de tang de muur, waardoor er een stuk was uitgeslagen. Ook heeft de verdachte twee voordeurruiten heeft stuk geslagen. De politie houdt daarop de verdachte aan ter zake poging tot zware mishandeling en stelt hem in verzekering. De waterpomptang is in beslag genomen. De verdachte wordt voor nader verhoor op gesloten. Omtrent de aanleiding bestaat nog onduidelijkheid. (bps: 04-061151)

Verkeerscontrole

Politie controleert met de videoauto het verkeer op overtredingen

District Noordwest-Twente

Op maandag 17 mei houdt de politie met de video-auto verkeerscontrole in het district. In totaal zijn 3 processen-verbaal opgemaakt. Twee maal overschrijden maximumsnelheid en een maal niet handsfree telefoneren. Een 36-jarige Poolse automobilist wordt op de A1 onder Enter betrapt op een snelheid van 178 km/u. In overleg met de officier van Justitie wordt een sanctiebedrag opgelegd van 420 euro, direct te betalen of invordering van het rijbewijs De verdachte kiest voor betalen. (bps: 04-061175)

Snelheidscontrole na klachten

Politie controleert op snelheid na klachten uit de buurt

Vriezenveen

Op de Bouwmeesterstraat controleert de politie met de videoauto op verkeersgedrag. Dit naar aanleiding van klachten van bewoners uit deze omgeving. Zij worden met hoge snelheid ingehaald door een automobilist. Tijdens het volgen wordt een trajectsnelheid gemeten van 136 km/u. Ze laten de automobilist, een 24-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk stoppen. Zij nemen zijn rijbewijs in en hij krijgt een proces-verbaal aangezegd.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --