Vlaamse overheid

Vlaams minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke Kansen, Adelheid Byttebier, reikte vandaag de Maks-prijs uit, een reischeque naar New York, aan Herlinde van Meerbeek. Dit gebeurde in het kader van het tweede deel van de campagne "Vinnig Vlaanderen" rond gezonde voeding. Tegelijkertijd wil minister Byttebier een oproep doen aan scholen om aandacht te blijven schenken aan gezonde voeding en een fruitproject "Tutti Frutti" te starten of verder te zetten!

Vinnig Vlaanderen wil iedereen stimuleren om meer groenten en fruit te eten. Een bijzondere doelgroep zijn de jongeren, die via Ketnet en de verschillende tijdschriften van het onderwijsblad Klasse opgeroepen werden om van gezonde voeding een vaste gewoonte te maken. In het Maks-nummer van maart 2004 konden de jongeren door het invullen van een gezonde voedingskwis 4 vliegtuigtickets naar New York winnen.

Minister Byttebier wil een oproep aan scholen lanceren om meer aandacht te schenken aan gezonde voeding. Onder de naam Tutti Frutti willen de Logo's (Loco-regionaal gezondheidsoverleg) vanaf volgend schooljaar het aantal fruitprojecten in de scholen verhogen. Voor een vaste prijs per schooljaar (tussen 5 en 9 euro) krijgen de kinderen elke schoolweek een stuk fruit aangeboden door de school. Afspraken werden hiervoor gemaakt met partners uit de distributiesector die een fruitaanbod op maat van de school bezorgen.

Om scholen te ondersteunen bij de uitwerking van een klas- en schoolwerking rond fruit en gezonde voeding werd een educatief pakket samengesteld, op initiatief van Logo Gent en het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie.

Voor alle info kunt U terecht op de website www.vinnigvlaanderen.be.

info : Harry Vanbuel, woordvoerder van
minister Byttebier - gsm 0475/894925
e-mail: harry.vanbuel@vlaanderen.be

---