Ingezonden persbericht


Brocade levert ZF Friedrichshafen een kosteneffectief SAN

Duitse leverancier van auto-onderdelen kiest voor SilkWorm 12000 Director-switches

Tilburg, 18 mei 2004 - Brocade Communications Systems, Inc. levert ZF Friedrichshafen, één van 's werelds grootste toeleveranciers van auto-onderdelen, Brocade SilkWorm 12000 Directors als basis voor het nieuwe Storage Area Network (SAN). De Duitse producent van aandrijf- en chassissystemen zet de Director-switches in binnen een core-to-edge-ontwerp met dubbel uitgevoerde fabrics in elk SAN. Dit garandeert de optimale ondersteuning van bedrijfskritische systemen.

ZF gebruikt al vier jaar een productie-SAN op basis van Brocade SilkWorm fabric switches. Tijdens de planning voor de upgrade om ook aan toekomstige datagroei tegemoet te kunnen komen, werden de flexibiliteit en schaalbaarheid van Brocade-oplossingen onderzocht in het licht van de ondersteuning van de disaster recovery-strategie van het bedrijf. De forward- en backward-compatibiliteit van alle SilkWorm-switches en directors garandeert de optimale bescherming van investeringen en biedt ZF een kosteneffectieve oplossing. Dat is mogelijk doordat de bestaande switches worden ingezet aan de rand van het nieuwe SAN.

Het nieuwe SAN-ontwerp biedt het bedrijf grotere flexibiliteit bij het budgetteren van bedrijfsmiddelen. Met de SAN-beheersoftware van Brocade kunnen patronen in het dataverkeer en de belasting geanalyseerd worden. Op basis van die informatie krijgen de beheerders informatie waarmee ze op toekomstige ontwikkelingen kunnen anticiperen. Als applicaties meer opslagcapaciteit nodig hebben, kan hier eenvoudig in voorzien worden. "Het vermogen om snel uit te breiden is cruciaal in onze markt", zegt Pietro Sortino, projectleider SAN Migration bij ZF Friedrichshafen AG. "Brocade biedt ons het vermogen om te voorzien in onze eisen voor schaalbaarheid op de lange termijn. Dit ontwerp kan flexibel aangepast worden aan de groeiende behoefte aan storage-capaciteit."

Door de dubbel uitgevoerde fabrics, die de afstand van 1,5 km tussen de twee datacenters van ZF overbruggen, ondersteunt het SAN ook de disaster recovery-strategie. Als een van de datacenters uitvalt, zijn de productiesystemen binnen 48 uur weer hersteld in het onbeschadigde center. Verder maakt het SAN gebruik van de Brocade Inter Switch Links met load-balancing-opties voor een transmissiesnelheid van 8 Gbit/sec tussen de twee locaties. Dat betekent dat bedrijfskritische applicaties als SAP, Oracle en systemen voor het beheer van productdata, zoals Axalant op Windows-, Linux-, AIX- en HP UX-servers, synchroon gespiegeld kunnen worden voor maximale bescherming en minimale downtime.

"Brocade wil zijn klanten de beste bescherming van investeringen bieden", aldus Uli Plechsmidt, Regional Director Central Region bij Brocade. "We bieden ZF het SAN-ontwerp waarmee ze hun bestaande bedrijfsmiddelen optimaal inzetten en ze tegelijkertijd beschikken over de hoogwaardige mogelijkheden die de ondersteuning van bedrijfskritische applicaties vereist."

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.