Politie Zeeland


W-4820-2004 JONGEREN OPGEPAKT NA VERNIELINGEN


De politie heeft afgelopen twee weken 9 jongeren in de leeftijd van 13- tot 16 jaar uit de gemeente Veere opgepakt voor openbare geweldpleging.
Het groepje jongeren had in het weekend van 6 op 7 maart in Westkapelle voor enkele duizenden euro's schade aangericht. In dat weekend werden o.a. diverse lichtmasten vernield, auto-emblemen gestolen en brandgesticht in een hangcontainer.

De jongeren zullen vermoedelijk worden doorverwezen naar bureau Halt.


Z-4821-2004 AANRIJDING


In Terneuzen vond dinsdag rond 08.15 uur een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een personenauto.
De bromfietser, een 16-jarige jongen uit de gemeente Terneuzen, reed over het fietspad van de Vlietstraat en verleende op de kruising met de Wielingenlaan geen voorrang aan een 34-jarige automobiliste uit Axel. Er was alleen materiële schade.


Z-4822-2004 BROMFIETSSTER BIJNA AANGEREDEN

Een 16-jarig meisje uit de gemeente Sluis werd dinsdagmorgen rond 07.45 uur bijna aangereden door een vrachtauto die achteruit reed.
Het meisje reed op haar brommer over de Cathelijneschans in Oostburg toen een 48-jarige man uit de gemeente Sluis met zijn vrachtauto achteruit reed. Hierbij zag de vrachtwagenchauffeur de achter hem rijdende bromfietsster over het hoofd. Het meisje kon nog net op tijd van haar brommer springen waarna de vrachtwagen over haar brommer reed. Het meisje bleef ongedeerd en kwam met de schrik vrij, haar brommer is total loss.