KAS BANK

_____________
PERSBERICHT
18 mei 2004

KAS BANK officieel Clearing Member op Eurex

KAS BANK is sinds vandaag als General Clearing Member actief geworden op de belangrijke Duits/Zwitserse derivatenbeurs Eurex. Met deze aansluiting wil de KAS BANK banken en brokers -waar ook gevestigd in Europa of daarbuiten- bedienen voor de afhandeling van hun transacties, vanaf haar Europese platform. De nieuwe aansluiting is een belangrijke uitbreiding van de Europese dienstverlening, vanwege het groeipotentieel van deze markt. KAS BANK is sinds mei 2003 ook actief als general clearing member op Xetra, het Duitse handelssysteem voor effecten, eveneens op een 'remote' basis. Het lage risicoprofiel van de KAS BANK zal hierdoor niet veranderen. De bank is al clearing member voor derivaten op Euronext Amsterdam.

De technische infrastructuur binnen de KAS BANK is zo opgezet dat deze in de toekomst ook eenvoudig kan worden uitgebreid naar andere derivatenbeurzen in Europa, zoals Euronext.LIFFE later dit jaar.

Deze aansluiting is een verdere invulling van de KAS BANK-strategie, om directe aansluitingen te realiseren op alle belangrijke Europese effecten- en derivatenmarktplaatsen. Hiermee positioneert de KAS BANK zich nog meer als dé Europese specialist voor effecten- en derivaten-dienstverlening voor banken, brokers en institutionele beleggers.

Profiel KAS BANK

De KAS BANK is een solide, gespecialiseerde Europese bank met een breed scala aan modulaire effecten- en informatiediensten en daarmee samenhangende technische oplossingen.