Ingezonden persbericht

Telfort sluit partnership met MEC Solutions

MEC Solutions en Telfort maken het eenvoudig voor bedrijven om zelf mobiele aanbieder te worden

ALMERE, 20040518 -- Mobiele aanbieder Telfort en MEC Solutions hebben een wholesale overeenkomst gesloten. De overeenkomst vereenvoudigt de toegang tot het netwerk van Telfort voor derde partijen. Zij kunnen via MEC Solutions zelf aanbieder van mobiele telefonie worden, met een kortere ontwikkelperiode en lagere investeringen dan gebruikelijk. MEC Solutions zal langs deze weg voor eind 2004 minstens drie nieuwe mobiele aanbieders introduceren, waarbij elke aanbieder een eigen identiteit heeft. Hiermee is MEC Solutions de eerste Mobile Virtual Network Enabler (MVNE) van Nederland.


De komende maanden zullen diverse aanbieders van mobiele telefonie via MEC Solutions worden gelanceerd. Vanaf vandaag is het mogelijk mobiel te bellen via ASPIDER® Communications. Het bedrijf lanceert ASPIDER® Mobile, een sim-only abonnement waarbij de gebruiker één voordelig tarief betaalt voor zowel bellen als sms'en. Daarnaast kunnen abonnees van ASPIDER® Mobile onderling gratis bellen en zelf een belplafond instellen. Vervolgens staat in juli de lancering gepland van een mobiele aanbieder waarbij vier sterke Nederlandse merken hun krachten bundelen. In totaal zal MEC Solutions voor eind 2004 minstens drie nieuwe mobiele aanbieders introduceren.

Bedrijven die via MEC Solutions mobiele telecommunicatie aanbieden, profiteren van toenemende merkenloyaliteit en van het belgedrag van hun doelgroep. Dit concept is in het buitenland al succesvol gebleken. Bovendien biedt MEC Solutions hun de voordelen van lage instapkosten, een korte ontwikkeltijd en een product dat volledig op maat is ontwikkeld.

Voor Telfort past de samenwerking uitstekend in de wholesale strategie. Deze strategie is er op gericht om bedrijven met een duidelijke toegevoegde waarde in een specifiek segment zelf de gelegenheid te geven om mobiele diensten aan te bieden via het netwerk van Telfort.

Michel Zwijnenberg, algemeen directeur van MEC Solutions: "Wij bieden een compleet pakket van 'branded' mobiele-telefoniediensten, variërend van eigen simkaarten en tariefplannen tot facturering en de telefonische helpdesk. De samenwerking met Telfort verzekert ons bovendien van een kwalitatief hoogwaardig gsm-netwerk. Alle processen en systemen zijn ingericht om voor meerdere partijen hoogwaardige mobiele producten in de markt te zetten." De consument of zakelijke gebruiker kan straks kiezen uit een scala van mobiele aanbieders met elk een eigen identiteit. Zo zullen er service providers komen die een totaalpakket aan ICT-dienstverlening aanbieden en alles op één rekening kunnen zetten. Ook zullen sterke merknamen buiten de telecomwereld mobiele aanbieder worden en hierbij inspelen op het gevoel van de consument.

Over MEC Solutions
MEC Solutions biedt ondernemingen met een sterk merk of bestaande distributiekanalen de mogelijkheid om 'branded' mobiele telefonie en diensten aan te bieden die aansluiten bij de levensstijl van hun klanten. De wijze waarop mobiele communicatie bij kan dragen aan de doelstellingen van bedrijven in kwestie staat hierbij altijd centraal. www.mec-solutions.com

Over Telfort
Telfort is een zelfstandige onderneming met een Nederlandse mentaliteit en doeltreffende oplossingen tegen scherpe tarieven. De eenvoud van mobiele communicatie staat altijd centraal. Met 1,560 miljoen geregistreerde klanten richt Telfort zich op verschillende markten, zowel op consumenten en zakelijke klanten als op de wholesale-activiteiten. Telfort heeft o.a. met AH Mobiel, Debitel, Lebara, Tele2, Transatel en Versatel partnerships.
Telfort beschikt over een netwerk van hoge kwaliteit. Ruim 99,2 procent van de Nederlandse bevolking wordt met het netwerk bereikt.




Ingezonden persbericht