Politie Noord- en Oost Gelderland


Regio Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek

Persberichten 18 op 19 mei 2004


Ulft

Diefstal dekzeil

Oversluis

13 op 14 mei

Overdag of in de nacht van 13 op 14 mei werd een blauw dekzeil van een boot gestolen. De boot lag in de IJssel en was alleen bereikbaar via het water en vervolgens een afgesloten terrein; Een 39-jarige eigenaar uit Ulft deed aangifte.


Ulft

Vernielingen

Meerdere auto's werden in de nacht van 17 op 18 mei vernield. De auto's stonden
geparkeerd o.a. aan de Kwartellaan, Kempermanstraat en Pol. Er werden buitenspiegels vernield en krassen in de lak getrokken. Diezelfde nacht werden ook vernielingen aangericht bij een school aan de Heggensveld. Daar werden een viertal ruiten ingeslagen, een fietsenstalling vernield en ook het frame van een spandoek op het dak van de school vernield. De politie vraagt getuigen van deze vernielingen of mensen die anderszins informatie kunnen verschaffen zich te melden via 0900 -8844.


Lichtenvoorde

Rijden onder invloed

Lievelderweg

18 mei 19.52 uur

De politie controleerde een 46-jarige automobilist uit Zevenaar. Het bleek dat hij onder invloed van alcoool reed. Omdat de bestuurder niet in staat was een blaasproef af te leggen werd van hem een bloedproef afgenomen door een GGD-arts. Afhankelijk van de uitslag van de bloedproef wordt tegen de man proces-verbaal opgemaakt.


Hmmnelo

Diefstal auto

J.D. Pennekampweg

Tussen .16 en 18 mei

Een 47-jarige eigenaresse deed aangifte van diefstal van een rode Peugeot 206 met kenteken 85-DH-FB. De auto werd weggenomen vanaf een parkeerplaats aan de
Pennekampweg.


Groenlo

Diefstal fiets met hulpmotor

Goudsmitstraat

18 mei tussen 20.30 en 23.10 uur

Een 37-jarige eigenaresse deed aangifte van diefstal van haar witte Spartamet, voorzien van het verzekeringsnummer WSW- 778. De snorfiets werd voor de woning
weggenomen.


Varsseveld

Brand

Spoorstraat

16 mei omstreeks 04.00 uur

Een 57-jarige inwoner uit Varsseveki deed aangifte van mogelijke brandstichting. Een grijze vuilniscontainer was verbrand. De container stond aan de achterzijde van de woning, grenzend aan een openbare parkeerplaats. De schade bleef beperkt tot de container.


Winterswijk

Inbraak

Eelinkstraat

18 mei rond 17.35 uur.

Werd ingebroken in een verenigingsgebouw aan de Eelinkstrnat, in het Huininkmaatbos.
Een ruitje werd vernield om binnen te komen. Weggenomen werden o.a. een
cassettedeck, een gereedschapskist en 5 kratjes bier. Een getuige had rond het tijdstip van 17.35 uur een zestal onbekende jongens uit het gebouw zien komen en met spullen zien sjouwen. MogelijK was er ook een hond in het gezelschap van de jongens. Eventuele getuigen wordt gevraagd zich te melden.


Zieuwent

Inbraak

Zegendijk

17 mei op 18mei

Werd ingebroken in een gebouw van de speeltuinvereniging. Met een koevoet werd een deur geforceerd. Weggenomen werden een draagbare radio, een telefoon en een fles ranja met plastic bekers.


Winterswijk

Tanken met gestolen auto

Stationsstraat

18 mei 15.47 uur

Bij een tankstation werd getankt zonder te betalen. Bij controle van het kenteken dat genoteerd was, bleek de auto te zijn ontvreemd in Heerlen. Het gaat om een zwarte BMW 318. De politie is nog op zoek naar deze auto en de bestuurder.


Geesteren

Tijdens een snelheidscontrole op de Nettelhorsterweg in Geesttren op 18 mei werden van de 641 voertuigen die langskwamen er 63 bekeurd. De boogste snelheid bedroeg 109 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.


Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 - 548 60 54



---- --