Gemeente Amsterdam

Foam in het Vondelpark
`Oase'

3 mei 2004 - Foam

Foam_Fotografiemuseum Amsterdam zal van 19 mei t/m 27 juni, onder de titel `Oase' tientallen foto's van jonge, net afgestudeerde fotografen in het Vondelpark, laten zien. `Oase' is de tweede tentoonstelling in de reeks Foam_Public Space. Twee jaar geleden was `Foam in het Vondelpark. De mooiste foto's van 150 fotografen'een groot succes.

Foam heeft recent afgestudeerde fotografen van de Nederlandse academies gevraagd één foto met zijn of haar interpretatie van `Oase' in te sturen. Uit het ingezonden werk wordt een selectie gemaakt van de foto's met de hoogste kwaliteit en originaliteit. Door de sterk uiteenlopende verbeeldingen van het begrip `Oase', belooft het een gevarieerde tentoonstelling te worden waarin de diversiteit van fotografie tot uitdrukking komt. De beelden zullen op verschillende plekken in het park op billboardformaat geëxposeerd worden.

Het Vondelpark is één van de drukst bezochte plekken van de stad, waar levensgenieters, buurtbewoners, studenten, toeristen, wandelaars en skaters samenkomen. De letterlijke betekenis van het woord `Oase' is `een vruchtbare plek in de woestijn'. Er is voor dit thema gekozen omdat het Vondelpark ook fungeert als een oase in de stadswoestijn.

`Oase' wordt op woensdag 19 mei om 17.30u feestelijk geopend op het grasveld schuin tegenover ingang Van Eeghenstraat in het Vondelpark.

© Gemeente Amsterdam