Ingezonden persbericht


Vergoedingen en uitkeringen. Zie je door de bomen het bos nog?

Kop van Noord-Holland Tijdens de lotgenotenbijeenkomst voor jongeren met reuma, die deze maand gehouden op 19 mei, wordt dit keer informatie uitgewisseld over de huidige regelingen en vergoedingen, eigen bijdragen en veranderingen rond uitkeringen. De bijenkomst begint om 19.00 uur in het Zwanenest, Middelzand 3502, te Julianadorp en is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 40.

Er verandert momenteel nogal wat in de verzorgingsstaat. Jongeren die nog graag een toekomst op willen bouwen, maar daar door hun ziekte minder of in het geheel niet toe in staat zijn weten niet meer waar ze aan toe zijn. Wie gedeeltelijk arbeidsongeschikt is krijgt toch geen uitkering, was de verwachting. Of toch niet? Is deze regel er nu door of niet? En door de hogere bijdrage voor thuiszorg is voor sommige reden geweest om het nu maar weer zelf te proberen, ondanks alle beperkingen. Is daar geen andere oplossing voor te bedenken? Krijg je bijvoorbeeld een extra belastingteruggaaf als je meer moet bijdragen voor thuiszorg of is een persoons gebonden budget een oplossing? Zie je door de bomen het bos nog?

Over deze en andere regels zal deze keer gesproken worden in de reumajongerenbijeenkomst. Voor meer informatie over de lotgenotenbijeenkomsten voor jongeren met reuma en opgave kan men contact opnemen met Astrid Boelen, 0223-635801 (tussen 11 en 19 uur), jongeren.rpvnoordkop@wanadoo.nl of via de website: www.reumavereniging-noordkop.tk
---

Hartelijke groet,
namens Reumapatiëntenvereniging Kop van Noord-Holland

Astrid Boelen
(0223-635801/06-21923992)(tussen 11 en 19 uur)