Hogeschool van Amsterdam

Openbare Les HvA-lector Frans Leenders over 'vraaggerichtheid' in zorg en welzijn

(14 mei 2004)

'Vraaggerichtheid van moederborst tot veiligheidsbeleid, responsiviteit weer gangbaar gemaakt'. Dat is de titel van de Openbare Les die Dr. Frans H. R. Leenders, lector Vraaggerichte methodiekontwikkeling sociaal-agogisch onderwijs van de Hogeschool van Amsterdam, woensdag 19 mei zal uitspreken.

De thematiek van 'vraaggerichtheid' in zorg en welzijn kent een grote belangstelling. Ook de sociaal-agogische opleidingen hebben hiermee te maken. Vraaggerichtheid krijgt vorm binnen methodisch handelen, waarbij individuen therapeutisch of activeringsgericht met elkaar werken. Maar ook op instellings- of beleidsstrategisch niveau in wijken en buurten krijgt vraaggerichtheid vorm, bijvoorbeeld in overlastreductie of veiligheidsbeleid. Verbetering van de responsiviteit en zorgen dat de autonomie van vragende partijen zich duurzaam kan ontwikkelen, zijn hierbij belangrijke handvatten. Dit zal tijdens de Openbare Les verder worden uitgewerkt.

Op woensdag 19 mei om 16.00 uur zal Dr. Frans H. R. Leenders zijn Openbare Les uitspreken in het Auditorium van Gebouw Leeuwenburg van de HvA, Weesperzijde 190 (naast Amstelstation) in Amsterdam.

Meer informatie vindt u op www.hva.nl/lectoraten