Gemeente Tilburg

11-5-2004
Stadsprogramma alleen nog via internet

De gemeente gaat voor de jaarlijkse inspraakprocedure van het voorlopig Stadsprogramma alleen nog gebruik maken van het internet. Hiermee wordt veel geld bespaard aan drukwerk, verzendkosten en arbeidsuren. Een maatregel die recht doet aan teruglopende budgetten, in combinatie met op veel terreinen toenemende problemen. Vanaf 19 mei is het complete voorlopig Stadsprogramma 2005-2008 beschikbaar via de site http://stadsprogramma.tilburg.nl.

Nog steeds is per stadsdeel te zien op welke manier de komende jaren aan de stad wordt gewerkt. Alles staat overzichtelijk op een rij. Downloaden per onderdeel, bijvoorbeeld per stadsdeel of thema is mogelijk. En in het deel 'Algemene Toelichting' is te zien hoe het voorlopig Stadsprogramma in elkaar zit, welke speerpunten en sleutelprojecten er zijn en wat voor maatregelen en activiteiten zijn gepland voor thema's als bijvoorbeeld cultuur, sport, veiligheid, wonen en verkeer.

Het voorlopig Stadsprogramma werd voorheen in een map met vijf boekjes verzonden naar 300 organisaties en instellingen in de stad. De afgelopen jaren is al veel energie gestoken in het bekend maken van de mogelijkheid de informatie van de gemeentesite te halen. Steeds meer organisaties zijn hiertoe ook bereid.
Overigens blijft het mogelijk om een papieren versie in te zien of aan te vragen indien men niet over internet beschikt. Het programma ligt ter inzage in het Gemeentelijke Informatiecentrum en in de stadswinkels.

Reactietermijn
Reageren op de maatregelen in het voorlopig Stadsprogramma kan tot 25 juni 2004 per brief, of hoe kan het ook anders via een mailformulier op de site. Deze inspraakmogelijkheden zijn er vooral voor georganiseerde groepen. Maar ook individuele burgers mogen natuurlijk reageren. Na de behandeling van de begroting door de raad in november wordt het programma voor 2005 definitief door het college vastgesteld. Waarbij moet worden opgemerkt dat maatregelen ook kunnen worden geschrapt of gewijzigd als gevolg van bezuinigingen.