Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 17/05/2004


---

Ministerie van BiZa in gesprek met jongeren over Europese Verkiezingen Verkiezingenkaravaan bezoekt Vrije Universiteit

De Verkiezingenkaravaan van het Ministerie van Binnenlandse Zaken bezoekt woensdag 19 mei van 11.00 tot 16.00 uur de VU. Studenten debatteren in de open lucht over stellingen die variëren van serieus tot heel grappig, maar allemaal over de Europese Verkiezingen gaan. Het publiek is de jury. Verder beantwoorden medewerkers van het ministerie vragen over de Europese verkiezingen en kunnen studenten hun mening over Europa kwijt.

De Verkiezingenkaravaan trekt een maand het land in met opvallende caravans, om vooral bij jongeren de aandacht te vestigen op de komende Europese verkiezingen op 10 juni. Medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken die met de roadshow meereizen, willen zo in gesprek komen met de kiezer op straat. Het ministerie beoogt hiermee de kiezers uit te nodigen voor de komende verkiezingen en ze bewust te maken van hun stemrecht.

De Verkiezingenkaravaan trekt met twee ludieke caravans sinds 5 mei door het land en bezoekt onder andere Pinkpop, het Dunya festival, enkele gemeenten en veel hogescholen en universiteiten. Bij de opvallende en speciaal uitgeruste caravans worden de voorbijgangers op verschillende manieren geprikkeld om na te denken over de Europese Verkiezingen. Zo zijn er reuzendobbelstenen met vragen over Europa en de verkiezingen, vragenwaaiers en digitale StemWijzers. De StemWijzer is ter beschikking gesteld door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP).