Gemeente Enschede

Grensoverschrijdende vredesactie in Enschede


Enschede, 17-05-2004

Picasso's vredesduiven leidend in vredesinitiatief

Ruim 300 Duitse en Nederlandse kinderen voeren op woensdag 19 mei gezamenlijk een vredesactie uit in Enschede. Organisatrice Erika Reichert combineert in een bijzondere actie kunst, Europa, toekomst en vrede. De actie wordt afgesloten met het loslaten van tientallen duiven. De burgemeesters van Gronau en Münster en EU-parlementariër Hedwig Keppelhoff-Wiechert zijn aanwezig.

De kinderen worden om half elf 's ochtends ontvangen in de hal van de Saxion Hogeschool. Daar zal hen het verhaal verteld worden over het ontstaan van de vredesduiven van Picasso. Deze wereldberoemde schilder zette zich blijvend in voor de vrede na de bombardementen op Guernica tijdens de Spaanse burgeroorlog. De Amerikaanse zangeres Joyce Kappenstein zal enkele vredesliederen vertolken. De kinderen zingen het Europese volkslied.

Vervolgens gaan de kinderen ieder twee van Picasso's vredesduiven afdrukken, onder begeleiding van mevrouw Erica Reichert. Vorig jaar organiseerde mevrouw Reichert een soortgelijk project tijdens de LAGA. Burgemeester Mans neemt tegen half drie 's middags de getekende duiven in ontvangst bij het stadhuis van Enschede. De vredesduiven zullen enige tijd de buitenkant van het gebouw sieren.

Voor bezoekers en geïnteresseerden bestaat de mogelijkheid om een speciaal voor deze gelegenheid uitgegeven boekje te kopen. De opbrengsten van de verkoop komen ten goede aan een goed doel. Gasten uit Osnabrück, Münster en Gronau zullen aanwezig zijn. De Euregio sponsort het geheel.

---

Gepubliceerd op 17-05-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar