Gemeente Dalfsen

18-05-2004

Wereldkampioen zaagt verkeersbeer

Nieuwleusen - De verkeersbrigadiers van basisschool de Zaaier in Nieuwleusen krijgen een bijzondere collega. Op woensdag 19 mei zaagt John van Kampen, wereldkampioen motorzagen uit Lemelerveld, een 'verkeersbeer' uit één van de bomen bij de school.

De boom staat aan het Zandspeur bij de plaats waar verkeersbrigadiers dagelijks leerlingen helpen veilig over te steken. De boom wordt door medewerkers van de gemeente van tevoren afgezaagd tot een hoogte van ongeveer anderhalve meter. Van Kampen zal hier een beer uit zagen, die de brigadierplaats markeert. Met het zagen van de verkeersbeer wordt de herinrichting van de schoolomgeving afgerond. Door een andere aanleg van de parkeerruimte en het instellen van een zogenaamde 'afzetzone' moet het halen en brengen van leerlingen veiliger gaan verlopen. De afzetzone wordt gemarkeerd door een nieuw bord, dat deze morgen eveneens geplaatst wordt.

Rond 9.00 uur begint Van Kampen met het zagen. Hij maakt eerst een klein object, waarbij de kleutergroepen mogen toekijken. Daarna begint het grote werk.