ASSET CONTROL



Reuters Datascope gaat strategische alliantie aan met Asset Control

NEW YORK, May 18 /PRNewswire/ -- Het algemene informatiebedrijf Reuters (LSE: RTR) heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Asset Control, een toonaangevende leverancier van data-integratie-oplossingen m.b.t. investeringsinformatie aan de financiële sector. De twee bedrijven zullen hun producten integreren, zodat gebruikers de volledige reeks van Reuters DataScope producten in de data managementsystemen van Asset Control kunnen implementeren. Reuters Datascope is een totaaloplossing voor behoeften i.v.m. prijs-, historische en referentiegegevens.

De technologie is geschikt om het actief vermogen, het vast inkomen en de bedrijfsactiviteiten van Reuters DataScope te installeren via de oplossingen van Asset Control. De overeenkomst versterkt de positie van Reuters DataScope als voornaamste informatiebron die zijn klanten totaaloplossingen biedt om de informatie van Reuters te beheren en naar een afdeling of door het hele bedrijf te distribueren - van automatisch beheer van bedrijfsactiviteiten tot het synchroniseren van referentiegegevens doorheen het hele bedrijf.

Todd McGee, Vice President of third party alliances bij Reuters DataScope verduidelijkt: 'Door de combinatie van Reuters eigen veiligheidsidentificatie en referentiegegevens met de bekwaamheid van Asset Control om identificaties met andere coderingssystemen bij elkaar te laten passen, laat onze geïntegreerde oplossing toe dat informatie feilloos tussen de beursvloer en de back-offices reist. De waarde van dit soort transparantie wordt duidelijk als het deel uitmaakt van een systeem dat de informatie kan distribueren naar elke hoek van de organisatie.'

'Met Asset Control kan de aanmaak, opslag en manipulatie van referentiemateriaal gecentraliseerd worden, waardoor er onmiddellijk voor alle informatie een standaard wordt gecreëerd die doorheen het hele bedrijf gebruikt wordt. De belemmering van de dure inefficiëntie van verschillende soorten gegevens in verschillende systemen verdwijnt. Nu kunnen bedrijven één gelijkgeschakelde omgeving creëren die de volledige transactiestroom en het vermogensbeheer ondersteunt.'

Ken Payne, Director of sales and marketing bij Asset Control, verduidelijkt:'Samen kunnen Reuters en Asset Control totaaloplossingen leveren die onze klanten een volledig vertrouwen geven in hun beslissingen i.v.m. het beheerssysteem. Door de Reuters informatie vooraf in ons platform te integreren, verminderen we de implementatietijd en -kost, terwijl we toch een krachtig en aanpasbaar platform bieden voor de consolidatie van de verzameling gegevens, en maken we een einde aan de dure integratieprojecten en mislukte transacties. De combinatie van Reuters DataScope gegevens en de systemen van Asset Control laat gebruikers toe om de kosten drastisch te verlagen door de betrouwbaarheid en de efficiëntie van de verwerking van de investeringsinformatie aanzienlijk te verhogen.

Reuters DataScope is een totaaloplossing voor behoeften i.v.m. prijs-, historische en referentiegegevens. Het biedt uitgebreide en accurate informatie over aandelen, vast inkomen, de geldmarkt en afgeleide informatie met een keuze aan leveringsmogelijkheden, gaande van bulk of aangepaste folders, on-site relationele database tot geïntegreerde toepassingen van derden.

Over Reuters

Reuters (www.about.reuters.com) is een algemeen informatiebedrijf dat essentiële informatie op maat aanbiedt voor de professionals in de financiële sector, media en corporate markten. Onze informatie is betrouwbaar en stuurt de besluitvorming over de hele wereld, gebaseerd op onze snelheid, nauwkeurigheid en onafhankelijkheid. We hebben 15.500 werknemers in 92 landen, waaronder ongeveer 2.400 redactiepersoneelsleden in 197 kantoren die ongeveer voor 130 landen werken en die van Reuters het grootste internationale multimedia persagentschap ter wereld maken. In 2003 bedroegen de inkomsten van de Reuters Group 3,2 miljard GBP.

Reuters en het logo van de wereldbol zijn handelsmerken van de Reuters bedrijvengroep.

Over Asset Control

Asset Control levert uitgebreide, rendabele oplossingen om de efficiëntie van het datamanagement voor investeringen te verbeteren en de ermee gepaard gaande kosten te verlagen en om bovendien bestaande gegevenshulpbronnen beter te benutten. Enkele van de betreffende gegevens zijn referentiemarktgegevens (security master), evenals marktgegevens m.b.t. bedrijfsacties, emittenten, tegenpartijen en liquidaties, historische en real-time gegevens. Asset Control verzamelt gegevens van leveranciers en in-house-systemen, die vervolgens worden genormaliseerd, gereinigd en geconsolideerd tot een coherente 'golden copy'-set.

Asset Control biedt snel implementeerbare in-house data managementoplossingen (www.asset-control.com) en ACDEX geoutsourced data management (www.acdex.com), die voldoen aan industrienormen zoals ISO 15022. Dankzij een breed assortiment connectiviteitsopties, interfaces voor desktop- en webgebruikers, een groeiende familie van bedrijfstoepassingen, interfaces met toonaangevende applicatiesoftware en krachtige functionaliteit voor datatransformatie, is Asset Control een 'one-stop'-oplossing voor missie-kritische uitdagingen zoals STP, trading en risk management en de integratie van de systemen voor het front-, middle- en back-office.

Enkele klanten van het bedrijf zijn de London Clearing House (LCH), Abbey National, ABN AMRO, Bankgesellschaft Berlin, Barclays Capital, Bayerische Landesbank, BBVA, Commerzbank, Dresdner Bank via IBM Deutschland, Harvard Management Company, HSH Nordbank AG, HypoVereinsbank, ING, Robeco, Société Générale, State Street en Union Investment, evenals een bijzonder grote energiegroep op wereldniveau. Asset Control werd in 1991 opgericht en is een besloten vennootschap met locaties in Londen, New York en Nederland.