Gemeente Houten



---

Jaarrekening 2003 gemeente Houten positief

---

Op 11 mei heeft het college van b&w de jaarrekening 2003 vastgesteld. Het algemene beeld is dat we het als gemeente goed doen: over 2003 is het resultaat van de Algemene Dienst EUR 2.232.600,- positief.
---

In het resultaat van EUR 2.232.600,- zit een aantal incidentele voordelen, namelijk:

Vangnetregeling WOZ EUR 788.900,-
Invoering Wet Werk en Bijstand EUR 705.300,-
BTW compensatiefonds EUR 412.900,-

Naast het resultaat van de Algemene Dienst kent de gemeente Houten over 2003 een resultaat Grondexploitatie van EUR 2.822.700,- negatief. Het gaat hierbij om een voorlopig resultaat van een deel van de Vinex-gebieden. Dit negatieve saldo wordt verrekend met de totale resultaten van de Grondexploitatie: naar verwachting heeft de gemeente aan het eind van de Vinex-groeitaak een sluitende grondexploitatie.

De jaarrekening bestaat eigenlijk uit vier delen: het jaarverslag, de jaarrekening, de accoutantsverklaring en het bijlagenboek waarin alle cijfers zijn opgenomen. Het jaarverslag beschrijft welke zaken in 2003 zijn uitgevoerd en opgestart. In de jaarrekening wordt financiële verantwoording afgelegd over het afgelopen jaar. Een jaarrekening is voor niet-specialisten een moeilijk te lezen stuk. De gemeente heeft daar met deze jaarrekening verandering in gebracht. Het is de bedoeling om in de komende jaren de leesbaarheid verder te vergroten.

Hoe nu verder?
De jaarrekening moet nog officieel door de gemeenteraad worden vastgesteld. De gemeenteraad zal zich tijdens de vergadering van 22 juni hierover uitspreken.

Bent u benieuwd naar de volledige inhoud van de jaarrekening 2003? U kunt de stukken downloaden via de knop in de blauwe zijbalk.
---