Heuvelrug, 10.25 uur

Utrecht 19-05-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 00.40 uur controleerden politiemensen op De Palmen Grift een 24-jarige automobilist uit Veenendaal. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 455 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Bromfietscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdag 18 mei s middags en s avonds in het kader van de campagne "Helm op! Daar kun je mee thuis komen een brom- en snorfietscontrole gehouden.

s Middags werd gecontroleerd op het Raadhuisplein. Daarbij werden 61 brom- en snorfietsen gecontroleerd. 23 Voertuigen waren in orde, maar de overige 38 voertuigen leverden 53 bekeuringen op voor onder andere te hoog vermogen, niet verzekerd, geen bromfietscertificaat, geen helm op, geen gele / oranje plaat, slechte remmen en teveel geluid. Zes bromfietsers deden afstand van hun uitlaat en één van gekleurde verlichting.

Door motoragenten werden s avonds de te controleren brom- en snorfietsen naar de controleplaats op de verlengde Sportlaan geleid. In totaal 30 voertuigen werden daarbij aan een kritische controle onderworpen. Daarvan voldeden er tien aan alle vereisten. Er werden 19 bekeuringen uitgeschreven en wel voor onder andere teveel vermogen, niet verzekerd, geen helm op en teveel geluid. Eén uitlaat en gekleurde verlichting werden in beslag genomen.

Baby onder auto

RENSWOUDE Op dinsdag 18 mei raakte een moeder en haar 1-jarige dochtertje bij een aanrijding betrokken.

Rond 15.50 uur stak een 37-jarige vrouw uit Renswoude met haar fiets aan de hand een voetgangersoversteekplaats op de Dorpsstraat over. Achter op de fiets zat haar 1-jarige dochtertje in een kinderzitje. Een 24-jarige automobilist uit Scherpenzeel die over de Dorpsstraat reed, verleende haar geen vrije doorgang. Ondanks hard remmen, kon hij een aanrijding niet voorkomen. Door de aanrijding werd het peutertje uit het zitje geworpen en kwam onder de auto terecht. Gelukkig stond het voertuig op dat moment stil.

De peuter is voor onderzoek per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht. Daar bleek dat het kind veel geluk had gehad en geen noemenswaardig letsel had opgelopen. De 37-jarige moeder wilde aanvankelijk niet naar het ziekenhuis, maar is later op de avond met polsletsel toch voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.