Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 mei 2004 Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Verwaarlozing huisdier

De politie neemt een hond in beslag nadat hij zonder zorg was achtergelaten

Almelo

Op dinsdag 18 mei omstreeks 16.30 uur stelde de politie een onderzoek naar een mogelijke verwaarlozing van een hond in een flatwoning aan de Jan Steenstraat. In de betreffende woning was niemand aanwezig. Buurtbewoners merkten op dat ze de 22-jarige bewoner al enige tijd niet hadden gezien. In de woning hoorden ze al wel een tijdje een hond joelen. De politie forceerde de voordeur en ging de woning binnen. Daar troffen ze een onbeschrijfelijke rotzooi en uitwerpselen aan. Er liep een sterk vermagerde hond, terwijl zijn voer- en drinkbakken leeg waren. De politie heeft de hond in beslag genomen en voor onderzoek naar een dierenarts laten brengen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachte is reeds eerder voor een soortgelijk feit veroordeeld. (bps: 04-061038)

Aanhouding na winkeldiefstal

Politiesurveillance ziet bij toeval achtervolging van winkeldief en houdt hem aan

Almelo

Op dinsdag 18 mei omstreeks 13.30 uur reed een politiesurveillance op de Hagenborgh en zag daar een winkelpersoneel een winkel uit lopen en achter een vrouw aanrennen. De politie hield de vrouw daarop aan. Uit de verklaring van het winkelpersoneel bleek dat de verdachte zojuist een viertal sokken en drie T-shirts had gestolen. De verdachte, een 32-jarige Almelose blijkt een stelselmatige dader en is ter voorgeleiding opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-061457)

Wesp oorzaak van ongeval

Automobiliste rijdt tegen een boom nadat ze door een wesp is belaagd

Nijverdal

Op dinsdag 18 mei omstreeks 16.30 uur wond een eenzijdig ongeval plaats op de Kruidenlaan. Een 18-jarige vrouw uit Wierden reed in haar auto toen ze plotseling een wesp tussen haar benen ontwaarde. Ze raakte lichtelijk in paniek en wilde het beestje verjagen. Ze zag daardoor niet dat ze met haar auto recht op een boom af reed. Toen ze de boom zag, was het al te laat en reed ertegenaan. De ambulance bracht haar ter observatie over naar het ziekenhuis, alwaar een hersenschudding werd geconstateerd. (bps: 04-061624)

---- --