Ingezonden persbericht


Persbericht 19 mei 2004

De zomerkampenbrochure van de NJBG is uit!

Zomerkampen op onverwachte locaties

Lekker anders dan anders

Niet met je ouders op stap

Lol en historie

De Nederlandse Jeugdbond voor Geschiedenis (NJBG) organiseert ieder jaar spannende zomerkampen bordenvol geschiedenis en archeologie.

Tijdens een zomerkamp ben je één of twee weken met leeftijdsgenoten bezig met het ontdekken van de wereld die historie en archeologie heet. Tijdreizen met dagexcursies naar steden en musea, leven zoals in de prehistorie in een heuse IJzertijd nederzetting, meehelpen bij een archeologische opgraving en leren hoe dat precies moet, internationaal kunst en cultuur snuiven, dat zijn elementen uit de legendarische zomerkampen van de NJBG, al 45 jaar de enige voor en door jongeren.

Zo is er ook dit jaar, in de maanden juli en augustus, voor iedereen tussen de 9 en 26 jaar met geschiedenis en archeologie als hobby, genoeg te beleven.

201ff2.jpg

Bijvoorbeeld: 'Terug naar de prehistorie' van 1 tot 7 augustus 2004 in Apeldoorn. In dit prehistorisch dorpje kunnen 12 tot 16 jarigen meemaken hoe het leven was 2000 jaar geleden. Ver van moderne dingen zoals lampen en een toilet, kook je op houtvuur, bak je je eigen brood, verzorg je de dieren en slaap je op stro zakken. Deze spannende week IN de geschiedenis zal je doen verlangen naar meer en staat garant voor gezelligheid en verdieping.

Voordelen NJBG zomerkampen:


- gezelligheid


- genieten van kunst en cultuur


- het beleven van historie en geschiedenis


- 'hard werken' als Indiana Jones, prehistorische boer of nuchtere archeoloog


- op stap met leeftijdsgenoten (9 t/m 12 jaar, 12 t/m 15 jaar en 16 t/m 26 jaar)


- zonder ouders


- anders dan anders

Bekwame vrijwilligers bezorgen iedere leeftijdsgroep een onvergetelijke vakantie, waar je vaak vrienden voor het leven ontmoet. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten: vanaf ¤ 55,- ben je al vier dagen op excursie en voor ¤ 180,- ben je twee weken 'all in' onder de pannen!

Vraag de brochure aan via 070 347 65 98 of info@njbg.nl of gebruik het formulier op www.njbg.nl.

De NJBG daar belééf je geschiedenis mee!

201ff8.jpg

NJBG

////////////



Ingezonden persbericht