AutoRai

19-5-2004

MG breidt sportief modellenaanbod verder uit

Begin juni introduceert MG Rover in Nederland een nieuwe MG ZR, die volgende week zijn showdebuut beleeft tijdens de Birmingham Motorshow. De MG ZR heeft een compleet nieuw aangezicht gekregen, met een nieuw ontwerp voor de voorbumper en heldere, halogeen koplampunits met dubbele lampen. Samen geven ze de ZR een duidelijker en meer hoekig uiterlijk.

Aan de achterzijde is de vernieuwde MG ZR uitgerust met een nieuwe bumper, een nieuwe vijfde deur en een centrale plaatsing van de merk- en typeaanduiding. Bovendien is er voor de MG ZR een reeks nieuwe lichtmetalen wielen leverbaar.

Ook in het interieur is de MG ZR danig vernieuwd. Zo heeft hij een compleet nieuw dashboard gekregen, met nieuwe, ronde ventilatieopeningen en een nieuwe middenconsole. De duidelijke en gedurfde vormgeving van de vernieuwde MG ZR zorgt voor een sportief en modern uiterlijk in lijn met de recent geïntroduceerde MG ZS en MG ZT, met hier en daar trekjes van de MG XPower SV supersportwagen.

Productoverzicht nieuwe MG ZR
Het uiterlijk van de vernieuwde MG ZR wordt gekenmerkt door een nieuwe voorbumper, een lagere geïntegreerde grille die sterk lijkt op die van de MG XPower SV, en stoere, heldere halogeen koplampunits met dubbele lampen tegen een zwarte achtergrond. De combinatie van deze elementen bezorgt de ZR een frisse, sportieve en moderne uitstraling.

Het nieuwe ontwerp van de achterkant is net zo efficiënt, met een nieuwe, meer hoekige bumper die nu de kentekenplaat herbergt, en een strak design voor de vijfde deur, waarop de merk- en typeaanduiding in het midden geplaatst zijn. Door deze veranderingen ziet de achterzijde er een stuk strakker uit, wat mede benadrukt wordt door de standaard achterspoiler. Nieuw is ook de gewijzigde handgreep achter, die nu is geïntegreerd in het achterruitenwisserhuis. Bovendien heeft de MG ZR nu in carrosseriekleur gespoten flankstrips waarin de MG ZR typeaanduiding is opgenomen. De zwartgespoten onderzijde van de carrosserie zorgt samen met het roestvrij-stalen hitteschild van de uitlaat voor een passend, sportief effect. MG ZR 160 uitvoeringen kunnen bovendien vertrouwen op bredere wielkasten en bredere skirts, waardoor de sportieve eigenschappen van dit topmodel nog meer worden benadrukt.

Binnenin heeft de MG ZR een nieuw dashboard, een nieuwe middenconsole, nieuwe schakelaars en diverse nieuwe technologische features gekregen. In het dashboard huizen nu vier nieuwe, met chroom omlijste ventilatieopeningen die aan de zijkanten en in het midden meer nadruk leggen op het nieuwe design.