Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Start Uitzendbureau komt met interessante meerjaren carrièreplanning voor autosporttalent

Almere, 19 mei 2004 - Dankzij een bijzonder initiatief van Start Uitzendbureau krijgt Nederlands autosporttalent vanaf nu de kans om aan een gezonde loopbaanplanning te doen. Met de Formule Renault-klasse als beginpunt wil Start zich nadrukkelijk opwerpen als carrièreplanner voor de lange termijn. Een continue ondersteuning naar en in hogere raceklassen is daarbij het centrale thema voor aanstormend jong racetalent.

Start biedt nieuwkomers op de arbeidsmarkt de ideale voorwaarden op een maatschappelijke carrière. Loopbaanbegeleiding is daarbij een van de sleutelwaarden. Of dat nu de administratieve of de technische sector betreft of bijvoorbeeld productie-industrieel, logistiek en transport. In veel gevallen biedt Start zelfs een combinatie van werken en leren aan, waarbij Start de studie bekostigt.

Nederland heeft genoeg autosporttalent in eigen land. Maar slechts een enkeling komt aan de top. In negen van de tien gevallen ligt de reden van voortijdig afhaken niet in het falen op het circuit maar puur aan gebrek aan financiële middelen en professionele begeleiding waardoor de weg naar de top er dikwijls een blijft van valkuilen en frustraties. Start Uitzendbureau onderkent dat autosport een ideale communicatiedrager is en tevens veel raakpunten heeft met de maatschappij op zich.

Ook het coureur zijn is in de moderne tijd tot een volwaardige baan uitgegroeid. Wat begint als liefhebberij zou in een goed betaalde job kunnen, of liever gezegd moeten uitmonden. Voor Start is dit nu de ultieme uitdaging om te bewijzen dat het op ieder maatschappelijk terrein professionals kan leveren en opleiden. Juist autosport is een intense combinatie van werken en leren. Met het project 'Startlicht' wordt in eigen land een hele nieuwe weg ingeslagen. Geen eenjarige ondersteuning waarna de in het zadel geholpen coureur het verder zelf moet zien te rooien. De opzet van het 'Startlicht' opleidingsprogramma is een méérjarenplan. Zoals Renault het Renault Driver Development Program (RDD) voor internationale rijders heeft, zo wil 'Startlicht' dat voor Nederlandse rijders zijn. Geselecteerd talent mag zich om te beginnen in het NK Formule Renault bewijzen, waarvoor het wordt ondergebracht bij Equipe Verschuur. Blijkt hij of zij uit het goede racehout te zijn gesneden, dan krijgt de coureur daarna de ondersteuning om die capaciteiten in hogere formulewagenklassen verder te ontwikkelen. Waarbij gedacht moet worden aan de Formule 3, de Formule Renault V6 of andere klassen. Start zal daarbij mede in het benodigde budget voorzien. "Start is als arbeidsmarktintermediair marktleider in Nederland op het gebeid van technisch personeel. Daarnaast zijn we heel sterk in het logistieke en transport segment. Autosport is de ultieme mix van deze sectoren en daardoor haast automatisch het ideale werkterrein om ons als organisatie verder te profileren", vertelt Eric de Jong, algemeen directeur van Start Uitzendbureau. "We zochten een project dat geassocieerd wordt met winnen en daarbij tevens de nodige diepgang heeft om tegelijkertijd onze dagelijkse activiteiten extra te onderstrepen. En die doelstellingen kunnen we met het project 'Startlicht' verwezenlijken". Tijdens de aanstaande Pinksterraces zal het nieuwe Start/Formule Renault-project zijn officiële start beleven.

*******

Start Uitzendbureau
Start Uitzendbureau is één van de grootste intermediairs op de Nederlandse arbeidsmarkt. Start Uitzendbureau is onderdeel van de beursgenoteerde onderneming United Services Group NV.

Start staat bekend als een betrouwbare en ondernemende organisatie, die meedenkt met haar opdrachtgevers en komt met creatieve oplossingen voor klant en werkzoekende. Aan de basis hiervan liggen de kernwaarden betrokkenheid, deskundigheid, creativiteit en ondernemerschap, die in de ruim 25-jarige historie van Start zijn opgebouwd. Start werkt voor alle klanten. Zo staat ze bekend als toonaangevend in het werven van grote aantallen kandidaten, maar heeft Start ook een sterke positie binnen het Midden- en Kleinbedrijf.