Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Tweede Kamer: NS mag geen rolstoelers weigeren

De Tweede Kamer heeft tijdens het wekelijkse vragenuur op dinsdag 18 mei ernstige kritiek geleverd op staatssecretaris Ross (VWS) en minister Peijs (V&W) op het functioneren van Valys en de NS.

Aanleiding vormden de perikelen rond de beurs Support. Het bleek toen dat de NS niet in staat was om meer dan twee rolstoelers per trein te vervoeren.

Vrijwel alle fracties waren erg kritisch over het gebeuren. Hoewel de staatssecretaris en de minister vonden dat het om een incident ging en dat het niet weer zou gebeuren, bleef de Tweede Kamer uiterst kritisch tegenover de bewindslieden. Men had sterk de indruk dat er sprake was van structurele problemen.

De VSN zal daarom samen met Geen Valys doorgaan om klachten te verzamelen. Het blijkt nuttig om zoveel mogelijk gegevens paraat te hebben, zodat de Tweede Kamer goed op de hoogte is van alle knelpunten. Aan het einde van het jaar wordt het nieuwe vervoerssysteem geëvalueerd. U kunt daaraan bijdragen door uw ervaringen op deze site te melden onder de knop Valys. Inmiddels zijn meer dan 100 ervaringen verzameld.
19 mei 2004

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400