AutoRai

19-5-2004

Ruime Nubira stationwagon: ideaal voor de gezinsvakantie

Met de nieuwe Nubira stationwagon loopt GM Daewoo volledig in lijn met de laatste trend die ons terugvoert naar de autovakantie. De meest recente nieuwkomer in de reeks van moderne, compacte Daewoo-modellen waartoe ook de Nubira sedan en de Lacetti hatchback behoren, biedt een indrukwekkende passagiers- en laadruimte.

Waarmee deze nieuwe stationwagon van Daewoo de ideale keuze vormt voor de voortdurend groeiende groep van mensen die weer kiezen voor het op vakantie gaan met de auto. Zo is maar liefst 58 procent van alle Nederlandse vakantiegangers dit jaar van plan met de auto op vakantie te gaan naar het buitenland. 90 procent kiest voor een autovakantie in eigen land.

Pieter Stokman, Manager Public Relations van Daewoo Motor Benelux: Het op vakantie gaan met gebruik van de auto wint weer enorm aan populariteit. Het is een teken van individueel reisplezier en spontaan eigen keuzes kunnen maken. In verhouding met andere vervoersalternatieven is de autotrip goedkoper en heeft de automobilist vrijheid en mobiliteit volledig in eigen hand.

Een algemeen beeld in Europa laat zien dat bijna ieder tweede gezin met kinderen voornemens is dit jaar met de auto op vakantie te gaan. Als voornaamste reden kan het beschikbare vakantiebudget worden aangevoerd en ook dat mensen zorgvuldig en selectief omgaan met hun vakantiegeld.

Dat biedt aanvullende, uitstekende perspectieven voor de nieuwe Nubira stationwagon, die aan het eind van de zomer in de showroom van de Nederlandse Daewoo-dealers zal verschijnen. Een ideale keuzemogelijkheid voor mensen die graag met de auto op vakantie gaan. Dankzij de uitgebreide standaarduitrusting en de scherpe prijsstelling, onderstreept deze nieuwe Daewoo de succesvolle filosofie van GM Daewoo om kopers zeer veel ruimte te bieden voor het geld. Zowel de fikse hoofdruimte vóór (1.000 mm) als de comfortabele beenruimte achter (932 mm) is toonaangevend in deze klasse. De grote achterklep geeft toegang tot de ruim bemeten laadruimte van de nieuwe stationwagon; het laadvermogen varieert van 400 tot 1.410 liter volgens de VDA-norm (cijfers zijn voorlopig). Tot de standaard eigenschappen die in het dagelijkse gebruik zeer van pas komen behoren ondermeer een in een 60:40 verhouding deelbare rugleuning achter, standaard dakreling in alu-look, een tweede 12-volt aansluiting in het bagagecompartiment en maar liefst 25 opbergruimten in het interieur.