AutoRai

19-5-2004

Stijlvolle veranderingen zorgen voor verbeterde, nieuwe Rover 25

Vandaag, een week vóór het officiële showdebuut tijdens de Birmingham Motorshow, heeft MG Rover de eerste specificaties van de vernieuwde Rover 25 bekendgemaakt. In navolging van de recent geïntroduceerde Rovers 45 en 75 beschikt ook de 25 vanaf nu over het nieuwe familiegezicht van Rover dankzij duidelijke en strakkere lijnen.

Het ontwerp van de nieuwe voorbumper en de heldere koplampen, met dubbele halogeen-lampen, zorgt voor een strakker en meer hoekige uitstraling.

Ook aan de achterzijde van de Rover 25 zijn opvallende veranderingen te vinden. Daar is een nieuw ontwerp voor de vijfde deur en de bumper doorgevoerd. Bovendien heeft de vernieuwde Rover 25 een reeks nieuwe lichtmetalen wielen gekregen en zijn de merk- en typeaanduidingen nu centraal op de achterzijde geplaatst.

Het stijlvolle interieur is voorzien van een compleet nieuw dashboard, een nieuwe midden-console en nieuwe bedieningselementen. De vernieuwde Rover 25 vormt een uitgebalanceerde combinatie van aantrekkelijke exterieurkenmerken met verfijnde rijeigenschappen en een bijzonder hoog comfortniveau voor een auto in dit segment.

Productoverzicht nieuwe Rover 25
Tot de exterieurkenmerken van de nieuwe Rover 25 behoren een nieuw ontworpen voorbumper, een lagere, geïntegreerde grille en stoere, heldere koplampenunits met dubbele halogeen-lampen. Samen zorgen deze eigenschappen voor een frisser en veel moderner uiterlijk.

Achter is het nieuwe ontwerp net zo effectief. Daar is de Rover 25 uitgerust met een nieuwe, meer hoekige bumper, met een nieuwe positie voor de kentekenplaat en een strakker vorm-gegeven vijfde deur. Door deze veranderingen heeft de achterkant een meer onderscheidend en opvallend uiterlijk gekregen. Andere uiterlijke wijzigingen zijn ondermeer de in carrosseriekleur gespoten flankstrips met de daarin geïntegreerde typeaanduiding.

Het nieuwe dashboard heeft nieuwe, stijlvolle ronde ventilatieopeningen gekregen die dankzij de verchroomde omlijsting het design van het dashboard in het midden en aan de zijkanten meer benadrukken. Houten dashboardpanelen zijn uiteraard in lijn met de Rover-traditie, maar zorgen in de Rover 25 voor een moderne uitstraling. Deze panelen zijn nu ook in verschillende kleuren leverbaar: Burr Walnut voor een meer stijlvolle afwerking en Light Oak en Black Oak voor de meer modern ingestelde automobilist.