Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht 19-05-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Pikzwart slachtoffer uit sloot gehaald

LOPIK Op 18 mei kreeg de politie een melding dat er een man in de sloot zou liggen op de M.A. Reinaldaweg.

Omstreeks 15.35 uur trof de politie een pikzwarte man uit Benschop aan (leeftijd onbekend). Hij verklaarde al vanaf 14.30 uur in de sloot te liggen. De man was met zijn fiets, vanuit de richting Lopik richting Schoonhoven, het ongeveer 1,5 meter lager gelegen slootje in gefietst. Alleen zijn ogen en tanden waren niet zwart. De man is met de ambulance naar het Antonius ziekenhuis overgebracht in verband met onderkoeling.

Auto-inbrekers aangehouden

VIANEN - De politie heeft dinsdagmiddag twee personen aangehouden voor het inbreken in een geparkeerd auto.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken zou worden in een auto die geparkeerd stond aan de Prins Bernhardstraat. De verdachten zouden weggereden zijn in de richting van Utrecht. Aan de hand van een door getuigen opgegeven kenteken en signalement kon de politie van het district Marco Polo in Utrecht twee personen aanhouden.

Het tweetal man 35 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en zijn 43-jarige vriendin eveneens uit Utrecht werd op de Spaaklaan in Utrecht aangehouden. De man verklaarde vrijwel direct dat hij de diefstal gepleegd had en dat er nog een aantal andere van diefstal afkomstige goederen in zijn auto lagen.De politie stelt een nader onderzoek in.

Tasjesroof

VIANEN - Op dinsdagmiddag 18 mei is een 47-jarige vrouw uit Vianen beroofd van haar tas op de Kerkstraat.

Omstreeks 14.45 uur liep de vrouw op het trottoir van de Kerstraat in de richting van de Korte Kerkstraat. Op dat moment werd de vrouw gepasseerd door een bromfietser, die in het voorbijrijden de schoudertas van haar schouder trok.

Het signalement van de dader: een blanke man, lengte 1.90 meter, ongeveer 20 jaar, mager postuur, witte helm, zonnebril met blauwe glazen, horloge met blauwe band en hij droeg een wit T-shirt. De bromfiets is nieuw en is felrood en ziet er als nieuw uit.

Herkent u het signalement van deze dader met deze bromfiets? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietsers komen ten val

NIEUWEGEIN Op dinsdagmiddag heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Laagravenseweg.

Omstreeks 16.30 uur reed een 43-jarige man uit Bilthoven op zijn fiets vanuit de richting Nieuwegein in de richting Houten. In de bocht die uitkomt in het fietstunneltje haalde hij een 46-jarige vrouw uit Houten in. Op dat moment kwamen een 69-jarige man uit Nieuwegein samen met zijn vrouw vanuit de richting Houten de 43-jarige man tegemoet rijden. Waarschijnlijk schrok de 69-jarige man behoorlijk. Als gevolg daarvan stuurde hij richting de 43-jarige man, waarop beiden met de hoofden tegen elkaar kwamen. Vervolgens vielen beiden op de 46-jarige vrouw die op dat moment ingehaald werd door de 43-jarige man.

De 69-jarige man liep hierbij letsel op aan zijn hoofd en is overgebracht naar het Antonius ziekenhuis met de ambulance. De 46-jarige vrouw hield er een bloedneus aan over en de 43-jarige man liep geen letsel op.

Man betaalt gitaar met papiergeld

NIEUWEGEIN - Op dinsdagavond 19.15 uur heeft een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein een melding gedaan van het ontvangen van vals geld.

De vrouw had haar gitaar op 14 mei te koop aangeboden op een internetsite. Op 17 mei werd ze gebeld door een man en hij wilde de gitaar wel kopen. Op 18 mei kwam de man aan de deur en betaalde met 2 briefjes van 50,-. De vrouw zag later pas dat het vals geld was en heeft hiervan melding gedaan.

Het signalement van de dader is: licht getinte huidskleur, tussen de 30 en 35 jaar oud, tussen de 1.65 en 1.70 meter en hij had kort, donker, zwart haar. Herkent u het signalement van deze persoon? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).