Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht 19-05-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Winkeldiefstal

MAARSSEN - Op dinsdag 18 mei heeft de politie iemand aangehouden op het Bisonspoor.

Omstreeks 16.30 uur heeft de politie een 50-jarige man uit Maarssen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man bevond zich in een winkel op het Bisonspoor en hij had voor ongeveer 38,- aan producten gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde vrouw opgelicht

BREUKELEN - Op 18 mei heeft een 100-jarige vrouw uit Breukelen melding gedaan van oplichting.

Op maandag 17 mei omstreeks 12.00 uur werd er aangebeld door een man bij de woning van de vrouw op de Juliananstraat. Hij verzocht de vrouw of ze een paar messen in ontvangst wilde nemen voor de buren, omdat zij niet thuis waren. Tevens werd de vrouw gevraagd of zij al vast voor de buren het vergoedingsbedrag van 35,- wilde betalen. Hij vroeg toen ook of zij een paar messen wilde laten slijpen en zij gaf hem hierbij haar heggeschaar. Hiervoor kreeg zij een rekening van 30,-. Totaal betaalde de vrouw 65,-. Later bleek dat de buren helemaal niets hadden laten slijpen en de vrouw met een paar oude messen zat opgescheept.

De politie waarschuwt mensen om altijd naar een legitimatiebewijs te vragen, wanneer men het niet vertrouwd niet in te gaan op de aanbiedingen.