Gemeente Breda

Persberichten

19-05-2004

Gemeente stimuleert BredaPashouders energie te besparen

Op 17 mei is de gemeente Breda gestart met een energiebesparingsactie onder de ruim 6.500 BredaPashouders. In een brief zijn deze inwoners van Breda uitgenodigd om een energieadvies op maat aan te vragen waardoor zij de energiekosten omlaag kunnen brengen. Deelnemers aan deze actie ontvangen een energiebesparingpakket, bestaande uit voorlichtingsmateriaal, twee spaarlampen en enkele attenties voor jong en oud. Wie de maatregelen uit het advies van het Energieteam gaat uitvoeren kan rekenen op een eenmalige bijdrage van de gemeente. De actie loopt tot september 2005.

Voor de eerste 1.500 gezinnen die het advies opvolgen is 150,- beschikbaar als tegemoetkoming in de kosten. Wie later komt ontvangt daarvoor 56,-. (Dit is het bedrag dat gebruikelijk is als deze speciale actie niet van toepassing is.) Het gaat vooral om relatief eenvoudige werkzaamheden zoals het aanbrengen van tochtstrips en isolatiemateriaal. De door het Energieteam voorgestelde maatregelen kunnen zowel in koop- als in huurwoningen worden toegepast en dragen de goedkeuring van de Bredase woningcorporaties. Voor het houden van soortgelijke energiebesparingsacties ontving de Gemeente Breda eerder een subsidie van het Ministerie van VROM.

Energie is één van de themas in de Milieuvisie Breda 2015, waarin tal van acties en ideeën zijn opgenomen om de stad leefbaarder en duurzamer te maken. De Bredase aanpak, waarbij de Milieuvisie 2015 leidraad is, heeft de stad nationaal en internationaal al veel erkenning opgeleverd, waaronder viermaal de Lokale Duurzaamheidsspiegel en eenmaal de Internationale Duurzaamheidsspiegel.

Breda, 19 mei 2004