Nationale-Nederlanden

Voornemen strategische samenwerking ONVZ en Nationale-Nederlanden 19-05-2004
ONVZ Zorgverzekeraar en Nationale-Nederlanden hebben het voornemen een strategische samenwerking aan te gaan op het gebied van zorg- en inkomensverzekeringen. Beide partijen zien goede mogelijkheden om met deze samenwerking hun individuele topposities te versterken in deze sterk en snel veranderende markt. Als onderdeel van de samenwerking zal het risico en op termijn de afhandeling van de ziektekostenportefeuille van Nationale-Nederlanden worden overgedragen aan ONVZ.

Om in de toekomst te kunnen blijven concurreren op zowel de collectieve als individuele markt van ziektekostenverzekeringen en daaraan gerelateerde inkomensverzekeringen, hebben Nationale-Nederlanden en ONVZ het voornemen nauw te gaan samenwerken. De positie van Nationale-Nederlanden als inkomensverzekeraar en ONVZ als zelfstandig zorgverzekeraar worden door deze samenwerking versterkt. Hierbij blijven NN-gelabelde zorgproducten in de markt en neemt ONVZ het risico van de zorgportefeuille over. Er wordt een nieuwe NN-gelabelde ziektekostenproductlijn ontwikkeld. De administratieve afhandeling van de NN-zorgportefeuille wordt gefaseerd door ONVZ overgenomen. De circa 140 zorgmedewerkers van Nationale-Nederlanden worden conform het sociaal plan van ING herplaatst.

De gewijzigde marktomstandigheden, waarin de werkgever steeds meer verantwoordelijkheid draagt voor het verzuim of uitval van zijn werknemers, vraagt om producten, diensten en procesbegeleiding die deze last van zijn schouders neemt. De beoogde samenwerking geeft beide partijen de mogelijkheid om, gebruik makend van elkaars productassortimenten, totaalpakketten op het gebied van zorg, inkomen, verzuim en reïntegratie aan te bieden.

ONVZ is een professionele, betrouwbare zorgverzekeraar. Tevredenheidsonderzoeken tonen aan dat ONVZ tot de top van de markt behoort.
Nationale-Nederlanden is een toonaangevende intermediair verzekeraar op het gebied van schade-, leven- en inkomensverzekeringen. De zorgportefeuille van Nationale-Nederlanden en ONVZ omvat samen circa 350.000 verzekerden.