Politie Amsterdam-Amstelland

Politieman ontzet messentrekker
19-5-2004. Vannacht werden in de binnenstad vier mannen gearresteerd die met elkaar slaags waren geraakt. Eén van hen trok daarbij een mes en bedreigde de anderen. Een politieman greep in en arresteerde de messentrekker. De drie andere mannen werden ook gearresteerd omdat zij de arrestant bleven belagen.

Rond vier uur stuitte een politieman in de binnenstad op een groep mannen die iemand die een mes bij zich had achtervolgden. Toen hij de verdachte wilde aanhouden en onder controle brengen werden de politieman en zijn arrestant belaagd door de groep mannen. Met pepperspray wist de agent ze van het lijf te houden. Uiteindelijk werd het tweetal ontzet door andere politiemensen.
Illegale prostituee betrapt door foutje

19-5-2004. Dit weekeinde betrapte de politie een 35-jarige Tjechische prostituee met een vals paspoort. De vrouw liep tegen de lamp toen de man bij wie zij haar kamer huurde, haar paspoort door de politie liet controleren.

Het paspoort bleek op zeer professionele wijze te zijn vervalst. Experts van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol kwamen erachter dat het om een falsificaat ging door een "dom" foutje. Het door de vervalsers verzonnen registratienummer bleek te horen bij een eerder gestolen paspoort. De vrouw is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

---