1e persbericht van woensdag 19 mei 2004

Eindhoven 19-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na poging mobiele telefoon te stelen

Een 16-jarige jongen uit s-Hertogenbosch is dinsdagmiddag rond 16.15 uur aangehouden in een winkel aan de Marktstraat. Hij zou kort daarvoor hebben geprobeerd om de mobiele telefoon van een 27-jarige vrouw uit Bladel te stelen. Toen de vrouw op de Rechtestraat stond te bellen, kwam de verdachte langs en trok aan de telefoon. De vrouw hield die echter stevig vast, waarna de verdachte de winkel aan de Marktstraat in vluchtte. De vrouw waarschuwde twee surveillerende agenten, en die hebben de Bosschenaar in de zaak aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Drugsoverlast Luipaardstraat aangepakt

Rechercheurs van de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit van de Eindhovense politie-afdelingen hebben dinsdagmiddag tijdens een actie de overlast aangepakt die in de Luipaardstraat was ontstaan bij een woning van waaruit in drugs werd gehandeld. Vijf personen werden aangehouden die kort daarvoor in de woning drugs gekocht hadden. Twee dealers, een man van 39 en een man van 41 beiden afkomstig uit Eindhoven, zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld. Er zijn dertien cachets met cocaïne en heroïne in beslag genomen. In de woning werden twee weegschalen en kleine hoeveelheden en restanten van harddrugs gevonden.

Eindhoven: Verkeersgeweld

Dinsdagavond rond 20.45 uur is in Eindhoven een 41-jarige man uit die stad aangehouden. Een 36-jarige Geldroppenaar had aangifte tegen hem gedaan, omdat hij dinsdag rond 18.00 uur op de A67 bij rotonde Leenderheide door de Eindhovenaar mishandeld was. De twee kregen ruzie toen er tijdens het ritsen problemen ontstonden. Toen de Geldroppenaar voor de rotonde stopte, stapte de Eindhovenaar uit zijn auto en sloeg de man in zijn gezicht. Deze liep kaakletsel op en heeft zich in een ziekenhuis moeten laten behandelen. De Eindhovenaar is na verhoor heengezonden. De politie is op zoek naar getuigen van het conflict. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Eindhoven-Stratum via telefoonnummer 0900-8844.

Helmond: Aanpak huiselijk geweld

Dinsdag rond 17.00 uur is in zijn woning een 46-jarige Helmonder aangehouden. Hij had zijn vrouw tijdens een ruzie mishandeld, waarbij de vrouw letsel aan haar arm overhield. Uit het onderzoek bleek dat de man zijn vrouw stelselmatig mishandelde en bedreigde. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Maarheeze: Geldkistje weggehaald

Bij een inbraak in een bedrijf aan Den Engelsman is een geldkistje met twintig euro weggehaald. Dat gebeurde woensdagochtend rond 2.45 uur. Een ruit aan de voorkant van het pand is uit het kozijn gehaald.

Valkenswaard: Oorbellen gestolen

Uit een woning aan de Leenderweg zijn enkele oorbellen weggehaald. De insluiping vond plaats tussen dinsdag 16.00 uur en woensdag 0.30 uur via een openstaande serredeur.

Geldrop: Rijbewijs kwijt

Bij een alcoholcontrole op de Laan der 4 Heemskinderen is een 50-jarige man uit Geldrop zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij werd dinsdagavond rond 21.30 uur gecontroleerd en bleek een alcoholpromillage van 1,55 te hebben.

Geldrop: Dronken vrouw rijdt tegen lantaarnpaal

Een 43-jarige vrouw uit Geldrop is dinsdagmiddag rond 15.00 uur op de Losweg met haar auto tegen een lantaarnpaal gereden. Ze raakte daardoor lichtgewond aan haar gezicht, waaraan ze in het ziekenhuis is behandeld. De vrouw bleek gedronken te hebben waardoor ze tijdens het rijden de macht over het stuur kwijtraakte. Ze had een alcoholpromillage van 2,00 en moest haar rijbewijs inleveren.

Steensel: Rijbewijs kwijt

Van een automobiliste van 56 jaar uit Eersel is dinsdagavond haar rijbewijs ingenomen. Ze werd rond 19.30 uur op de Eindhovenseweg gecontroleerd en bleek teveel gedronken te hebben. Het alcoholpromillage was ruim 1,70.

Budel: Inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning aan de Gastelseweg zijn dinsdag tussen 7.30 en 16.30 uur een computer en een kluisje met waardepapieren weggehaald. Het slot van de voordeur is opengebroken.

Breugel: Drie bekeuringen voor bromfietser

Een 35-jarige man uit Valkenswaard is dinsdag rond 17.00 uur aangehouden op de Stakenburgstraat in Breugel. Agenten zagen hem daar rijden op een brommer zonder gele plaatjes en met een verlopen verzekeringsplaatje. Uit onderzoek bleek bovendien dat de man teveel had gedronken; hij blies een alcoholpromillage van ruim 0,60. De man kreeg voor de overtredingen drie bekeuringen.

Veldhoven: Muntgeld gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan De Run 4400 is een hoeveelheid muntgeld ter waarde van ongeveer 20 euro gestolen. Dat gebeurde tussen dinsdag 17.00 uur en woensdag 3.45 uur. Een zijraam van het pand is opengebroken.