Politie Noord- en Oost Gelderland

------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Apeldoorn

Persberichten van 19 mei 2004

Apeldoorn - Verkeersongeval met licht letsel

Een 48-jarige inwoonster van Apeldoorn is op 18 mei omstreeks 07.15 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Heemradenlaan met de Eglantierlaan licht gewond geraakt. De vrouw fietste over het fietspad van de Heemradenlaan en kreeg op de kruising geen vrije doorgang van een 29-jarige automobiliste uit Apeldoorn die over de Eglantierlaan reed. De 48-jarige vrouw is voor behandeling van enkele lichte verwondingen aan haar elleboog en aan haar rug overgebracht naar het ziekenhuis.

Loenen - Diefstal uit personenauto

Een 55-jarige inwoonster van Cuijk parkeerde op 18 mei omstreeks 12.15 uur haar personenauto op de parkeerplaats Schaapskooi Loenermark. Toen de vrouw omstreeks 13.00 uur bij haar auto terugkwam zag zij dat een portierslot was geforceerd. De daders hebben uit de auto een tas met daarin autopapieren en een tas met boodschappen weggenomen. De politie adviseert om geen spullen van waarde in de auto achter te laten, zeker geen autopapieren.

Beekbergen - Inbraak in bedrijf

Tussen 17 mei en 18 mei is ingebroken bij een bedrijf aan de Spelderholt. Om binnen te komen forceerden de daders een toegangsdeur. Uit een ruimte werd een projectiescherm weggenomen. De daders zijn vermoedelijk tijdens hun werkzaamheden gestoord. Het projectiescherm werd op straat aangetroffen.

Apeldoorn - Diefstal Spartamet / dader aangehouden

Op 18 mei werd omstreeks 09.00 uur de Spartamet van een 39-jarige inwoonster van Apeldoorn gestolen bij een school aan de Munsterdonk. Getuigen zagen dat de Spartamet werd weggenomen door een oudere man. Een van de getuigen zag de man korte tijd later op de Hoofdstraat rijden en sprak de man aan. Hierbij pakte de getuige de man vast, waardoor hij ten val kwam. De man liep vervolgens weg in de richting van het station. De getuige waarschuwde daarop de politie die ter plaatse kwam. Op het moment dat agenten het signalement van de verdachte noteerden kwam er een passant langs die vertelde dat de man in de Stationsstraat liep. De man werd daar inderdaad aangetroffen een aangehouden. De man - een 50-jarige inwoner van Apeldoorn - is ingesloten voor nader verhoor.

Apeldoorn - 9-jarig meisje gewond bij verkeersongeval

Een 9-jarig meisje uit Apeldoorn is op 18 mei omstreeks 14.45 uur bij een verkeersongeval gewond geraakt. Het meisje kwam samen met een vriendinnetje uit de Aquamarijnstraat fietsen en wilden vermoedelijk via de stoep rechtdoor oversteken naar de Javalaan. Op het moment dat de meisjes de weg opreden werd het 9-jarige meisje door een auto geschept. De bestuurster van de auto, een 40-jarige inwoonster van Apeldoorn, reed over de Koning Lodewijklaan en kwam uit de richting van de Soerenseweg. Haar zicht naar links werd belemmerd door bossages. Het 9-jarige meisje is met armletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Apeldoorn - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Een 50-jarige inwoner van Apeldoorn is op 18 mei omstreeks 21.45 uur op de Prins Willem Alexanderlaan staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Hij blies 575 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Inbraak in bedrijfspand

Op woensdag 19 mei is tussen 02.10 uur en 02.25 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Wilmersdorf. De daders vernielden een toegangsdeur en kwamen zo het pand binnen. Vanuit het magazijn hebben de daders vervolgens computerapparatuur weggenomen.

Apeldoorn- medicijnen gestolen

Een 51-jarige vrouw uit Apeldoorn heeft aangifte gedaan van diefstal van haar tas. Deze is op zondagmiddag vanuit de kleedkamer van een sporthal aan de Morinistraat weggenomen. In de tas zat buiten een portemonnee en enkele pasjes en aantal medicijnen. Deze zijn zwaar en gevaarlijk voor kinderen.

Einde berichten


---- --