Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 21 2004

Gemeentelijke informatie

rijksweg1 rijksweg

Rotonde in aantocht

Vorige week is de tweede fase gestart van de reconstructie van de Rijksweg. Het deel tussen de Pr. Beatrixstraat en Van Neukirchenstraat wordt nu aangepakt. Naast de aanleg van de rotonde op de kruising met Raadhuisplein en Groesbeekseweg wordt het gemeente riool vervangen en er komt een apart riool om het regenwater van de Rijksweg af te voeren.
Vanaf deze week is het vernieuwde gedeelte tot de Generaal Gavinstraat weer open voor het verkeer. Mook is vanuit zuidelijke richting via de Rijksweg weer bereikbaar en de omleidingroute via Middelaar is vervallen. De buslijn 83 van Hermes maakt eveneens weer gebruik van de Rijksweg.
Het weggedeelte Rijksweg vanaf de kruising Gen. Gavinstraat/ Cuijksesteeg tot de werkgrens van de 2e fase (Pr. Beatrixstraat), wordt voor aanwonenden en bestemmingsverkeer opengesteld.

Afsluitingen

-Wegvak Pr. Beatrixstraat (halverwege tankstation "Easy Fill") t/m van Neukirchenstraat is afgesloten voor doorgaand en overstekend verkeer. De aansluitingen Groesbeekseweg en Raadhuisplein zijn gelegen binnen het werkvak en zijn eveneens afgesloten. Vrachtverkeer van en naar Groesbeek via Mook is gedurende deze fase niet mogelijk.

Omleidingen


-Doorgaand autoverkeer wordt over de snelwegen (A73 /A77)geleid.
-Autoverkeer op de Rijksweg vanuit Gennep met bestemming Groesbeek, Malden, Nijmegen dient via de Milsbeek en Breedeweg te rijden.

-Autoverkeer op de Rijksweg vanuit Gennep met eindbestemming Mook, kan tot de kruising Gen.Gavinstraat/Cuijksesteeg in Mook rijden.

Bestemmingsverkeer gemeentehuis, bedrijven gelegen aan de Maaszijde van de Rijksweg wordt middels bebording linksaf via de Cuijksesteeg en de Kanaalweg omgeleid.
Overig verkeer Mook-centrum/Molenhoek wordt middels bebording rechtsaf via de Gen.Gavinstraat omgeleid.

-Autoverkeer op de Rijksweg vanuit Molenhoek met bestemming Mook wordt voor de Veldweg nader geïnformeerd over de te volgen route. Bestemmingsverkeer Maasstaete, gemeentehuis, bedrijven gelegen aan de Maaszijde van de Rijksweg wordt rechtdoor over de Rijksweg, Driesbergstraat en De Hove omgeleid. Overig verkeer Mook-centrum/ Plasmolen wordt middels bebording linksaf via de Veldweg omgeleid.

-Verkeer vanuit Groesbeek richting A73 wordt via Breedeweg/ Milsbeek naar Gennep omgeleid. Het personenverkeer kan gebruik maken van de bestaande route via Molenhoek.
Verkeersmaatregelen:

-De Gen. Gavinstraat blijft afgesloten voor vrachtverkeer, waarbij bestemmingsverkeer is uitgezonderd. Het tijdelijk ingesteld parkeerverbod (oostzijde van de weg) blijft eveneens van kracht. -De tijdelijke voorrangssituatie op de kruising Gen. Gavinstraat/Avilaweg blijft gehandhaafd. Verkeer vanuit de Avilaweg dient ter plaatse voorrang te verlenen.
-De Bovensteweg wordt, uitgezonderd bestemmingsverkeer, afgesloten voor vrachtverkeer. Daarnaast wordt aan weerszijde van de weg een parkeerverbod ingesteld.

-Op een aantal wegen aan de Maaszijde van de Rijksweg worden diverse aanvullende maatregelen genomen. Plaatselijk is de rijbaan zeer smal en ontbreekt voldoende uitzicht. Een toename van de verkeersintensiteit is gezien deze beperkingen niet mogelijk.

Eénrichtingverkeer De Hove

Een gedeelte in de Hove (aan de achterzijde van het gemeentehuis) wordt als eenrichtingverkeer ingesteld. Hierbij is het voor autoverkeer niet toegestaan om vanaf het Raadhuisplein de Hove in te rijden. Door deze maatregel is op deze route geen doorgaand verkeer vanuit zuidelijke richting mogelijk. In het verlengde van deze maatregel worden de zuidelijk gelegen wegen aan deze zijde van de Rijksweg afgesloten voor autoverkeer, Kanaalweg t.h.v. de Cuijksesteeg, Kerkstraat t.h.v. de Rijksweg en de Verbindingsweg t.h.v. de Rijksweg. Hierbij is het bestemmingsverkeer uitgezonderd, waardoor het gemeentehuis, de betreffende bedrijven en de parkeerterreinen bij het gemeentehuis en de Maas (passantenhaven) bereikbaar zijn. Gezien de eerder genoemde verkeerstechnische beperkingen op de Hove wordt bij de Driesbergstraat en van Nijvenheimstraat, gezien vanaf de Rijksweg, een inrij-verbod voor vrachtwagens ingesteld, waarbij bestemmingsverkeer is uitgezonderd.

Buslijndienst 83 (Hermes)

-De bushalten aan de Rijksweg te Mook, gelegen tussen de Veldweg en Gen. Gavinstraat komen tijdelijk te vervallen.
-De bus vanuit Gennep richting Malden wordt in Mook via de volgende wegen omgeleid, Rijksweg,Gen. Gavinstraat, Groesbeekseweg, Bovensteweg, Veldweg en vervolgens weer naar de Rijksweg.
-De bus vanuit Malden richting Gennep gaat eveneens in tegengestelde richting over bovengenoemde wegen.
-Tijdelijke bushalten: Mook: Gen. Gavinstraat, ter hoogte van de Rijksweg

Mook: Bovensteweg, ter hoogte van de Groesbeekseweg (Graaf Gerardstraat)
Mook: Veldweg, ter hoogte van de Rijksweg (Leenherenstraat)

Fiets mee met de 'Niederrheinischer Radwandertag' Op zondag 4 juli 2004 vindt, vanaf 10.00 uur, voor de 13e keer de internationale fietstocht 'Niederrheinischer Radwandertag' plaats. Vanuit ruim 70 startplaatsen in het Nederlands-Duitse grensgebied, waaronder Plasmolen, kunnen er fietstochten gemaakt worden. Deze tochten variëren in lengte en leiden langs de mooiste plekjes door Noord- en Midden-Limburg en de aangrenzende 'Niederrhein'-regio. In totaal zijn er ruim 53 schitterende routes uitgestippeld. Voor de minder getrainde fietsers zijn er al routes met een lengte van 25-30 kilometer. Wie vaker op het 'stalen ros' rondtoert zijn er routes met een lengte van 60-70 kilometer. Alle routes zijn op meerdere plaatsen met elkaar verbonden, zodat er voor de goed getrainde toerrijders tochten van meer dan 100 kilometer te maken zijn. Deelname aan de 'Niederrheinischer Radwandertag' is gratis. Meer informatie vindt u op onze website www.mookenmiddelaar.nl

Gemeente Mook en Middelaar organiseert sportdag voor ambtenaren Woensdag 19 mei is het sportpark De Heikant in Middelaar het toneel van sportende gemeenteambtenaren uit de kop van Noord-Limburg en oostelijk Noord-Brabant. De gemeente Mook en Middelaar is dit jaar de organisator van de jaarlijkse gemeentelijke sportdag. Burgemeester Hanselaar opent om 13.00 uur het sportfestijn voor ongeveer 175 deelnemers uit acht omliggende gemeenten. De gemeenten die mee doen zijn Mook en Middelaar, Gennep, Bergen, St. Anthonis, Grave, Mill en St.Hubert, Boxmeer en Cuijk.
Er wordt gestreden om de eer op de sportonderdelen volleybal, tennis, een waterparcours, levend tafelvoetbal en darts. De sportdag duurt tot ongeveer 18.00 uur en supporters zijn van harte welkom.

b & Weetjes

b&Weetjes
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 11 mei j.l. vergaderd. Onder andere is besloten

...het aangekochte pand Groesbeekseweg 12 voorlopig te blijven verhuren aan de huidige gebruikers waaronder de fysiotherapiepraktijk en de GGD.

...naar aanleiding van de commissiebehandeling op 28 april 2004 het raadsvoorstel met de notitie Herbouw hotel De Plasmolen terug te nemen in afwachting van nader in te dienen plannen door de eigenaar.

Gemeentehuis gesloten
In verband met de gemeentelijke sportdag, Hemelvaart en Pinksteren zijn het gemeentehuis, de gemeentelijke werkplaats en de milieustraat aan de Veldweg gesloten op:

- Woensdagmiddag 19 mei 2004

- Donderdag 20 mei 2004

- Vrijdag 21 mei 2004

- Maandag 31 mei 2004

Vergaderingen

Waarover praten wij

Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Raadsvergadering
Donderdag 27 mei 2004, 19.30 uur

Commissie Samenleving
Dinsdag 15 juni 2004

Commissie Grondgebied
Woensdag 16 juni 2004

Commissie Begroting en Rekening
Donderdag 17 juni 2004

Aanvraag bouwvergunningen
Bouwadres Omschrijving

Mook :
Lindeboom 57 uitbreiden woonhuis Rijksweg 95 afdak achterzijde en plaatsen parasol

Molenhoek:
Dominicanessenstraat 36 schutting
Nadere informatie: Afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 - 69 69 147.

Onderhoudswerkzaamheden op Rijksweg Molenhoek (van Spijkerweg tot nabij Stationsstraat) in juli 2004

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat zij, in verband met onderhoudswerkzaamheden in de weekenden van 2, 3, 4 en 5 juli 2004 en 9, 10, 11 en 12 juli 2004 van vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur, tegelijk met de uitvoering van de reconstructie kom Mook, besloten hebben tot het treffen van tijdelijke verkeersmaatregelen op de provinciale weg N271 Venlo-Nijmegen, Rijksweg Molenhoek van km 124.10 tot km 124.70.

TIJDELIJK VERKEERSBESLUIT
Het besluit tot het nemen van de tijdelijke verkeersmaatregelen voorziet in het gedurende de onderhoudswerkzaamheden instellen van een inhaalverbod, een maximumsnelheid van 50 km/u en het gedurende de wegwerkzaamheden geheel afsluiten van de weg, exclusief brom-/fietspaden.

OMLEIDINGROUTE
Gedurende de werkzaamheden zal het betreffende wegvak geheel dan wel gedeeltelijk worden afgesloten. De omleidingroute zoals die geldt, is aangegeven op de bij het verkeersbesluit ter inzage liggende tekening.

INZAGE
Het verkeersbesluit en de bijbehorende stukken liggen gedurende 6 weken, vanaf 20 mei 2004 tot en met 1 juli 2004, op werkdagen van 8.30 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur, ter inzage in de bibliotheek van het Gouvernement (Provincie Limburg) te Maastricht en in het gemeentehuis van Malden en in het gemeentehuis van Mook en Middelaar op de aldaar gebruikelijke plaatsen en tijden.

BEZWAAR
Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken en die zich niet met de inhoud daarvan kan verenigen, daartegen binnen 6 weken na de dag, waarop het besluit is bekendgemaakt, vanaf 20 mei 2004 tot en met 1 juli 2004, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Gedeputeerde Staten van Limburg, t.a.v. cluster rechtsbescherming, afdeling AJZ, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht. Volledigheidshalve wordt de aandacht erop gevestigd dat een ingediend bezwaarschrift geen opschortende werking heeft ten aanzien van het bestreden besluit. Indien, gelet op de betrokken belangen, onverwijlde spoed dat vereist kan, nadat een bezwaarschrift is ingediend, tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Maastricht, Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht.

INFORMATIE
Voor meer informatie over de verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met de heer G. Griffioen (tel. 043 - 3897729) of mevrouw Y. van de Berg (tel. 043 - 3898814) van de afdeling Provinciale Wegen.

Berichttype Ter sprake