Politie Friesland

Politieberichten 19/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 19-05-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Franeker; alcoholcontrole
Tussen dinsdag 23.00 uur en woensdag 00.30 uur werd een
alcoholcontrole gehouden op de Hertog van Saxenlaan. Een veertigtal voertuigen zijn gecontroleerd. Geen overtredingen waargenomen.

Sint Nicolaasga: inbraak verzorgingstehuis
Woensdag tussen 02.00 uur en 06.00 uur werd ingebroken in een verzorgingstehuis aan de Stationsstraat. Door een ruit van de receptie te forceren en een ruit van de directeurskamer kwam men binnen.Uit de directiekamer werk een kluisje weggenomen met een onbekende inhoud. Ook werd een computer weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige inwoonster van Bolsward.

Terherne: verkeerscontrole
Dinsdag tussen 13.30 uur en 14.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Terhernsterdyk en op de Hearresyl. Alle automobilisten hielden zich aan de maximum snelheid.

Leeuwarden: grote verkeerscontrole
Maandag tussen 14.30 uur en 22.00 uur werden op diverse locatie in Leeuwarden verkeerscontroles gehouden in samenwerking met de douane. In totaal vielen 167 overtredingen, te weten:
113 voor gordel
37 voor snelheid
9 niet handsfree bellen
4 helmdraagplicht
4 onder andere uitlaat, kenteken
Door de douane heeft een bestuurder een verbaal gekregen voor het rijden op rode dieselolie.
De inzet werd gedaan door 14 medewerkers.

Heerenveen: twee verdachten aangehouden
Dinsdag omstreeks 22.15 uur werd naar aanleiding van een gesprek met een 19-jarige inwoonster van Heerenveen in een woning aan de Hiddingastraat een 31-jarige en een 21-jarige, beiden uit Heerenveen aangehouden voor diefstal; cq. Heling. In de woning werd een scooter aangetroffen, waarvan melding was gemaakt dat deze gestolen zou zijn, alsmede fietsonderdelen, die van diefstal afkomstig zouden zijn. Ook zijn drugs aangetroffen. Alles is in beslag genomen. Een nader onderzoek zal worden ingesteld. De beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau.

Schiermonnikoog: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 08.20 uur reed een 62-jarige automobilist uit Schiermonnikoog over de Reeweg. Op de kruising met de Nieuwestreek / Middenstreek is de bestuurder verblind door de zon en had te laat naar links gestuurd om de Middenstreek op te rijden en botste vervolgens tegen een lantaarnpaal. Door de plaatselijke arts is hij behandeld.