Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Jan Bartels verlaat Theater Het Kruispunt

BARENDRECHT (19 mei 2004) - Theaterdirecteur Jan Bartels verlaat per 1 november Theater Het Kruispunt. Na negen jaar Barendrecht maakt hij de overstap naar Delft waar hij als directeur van Theater de Veste aan de slag gaat. Zijn laatste grote klus in Barendrecht, de verbouwing van de theaterzaal, rondt hij voor zijn vertrek naar Delft af. Op 21 oktober is de verbouwing klaar. Een week later draagt hij het stokje over aan zijn opvolger. Wie Jan Bartels opvolgt, is nog niet bekend. Het is de bedoeling dat de sollicatieprocedure voor de zomervakantie is afgerond.

Eind september is Jan Bartels negen jaar directeur van Het Kruispunt. Tevreden kijkt hij op de afgelopen jaren terug. Jan: "Met z'n allen hebben we het voor elkaar gekregen om Het Kruispunt stap voor stap op te bouwen. Inmiddels trekt het theater veel bezoekers uit de wijde omgeving met aan de kop de Hoekse Waard als grootste groeier. We zijn er met recht in geslaagd om met ons aanbod aan een grote behoefte te voldoen en we zijn op podiumgebied de belangrijkste bespeler in Rijnmond-Zuid." Na de verbouwing is het de bedoeling dat het bezoekersaantal al snel boven de 30.000 per jaar uitkomt. De opvolger van Jan Bartels staat wat dat betreft voor een nieuwe uitdaging. Jan Bartels hoopt zelf dat zijn opvolger iemand uit de theaterwereld is en dat diegenen weer nieuwe en andere kwaliteiten meeneemt voor de cultuur in Barendrecht. Ondernemerschap en het vermogen om je te onderscheiden zijn wat hem betreft belangrijke voorwaarden."

Dromen
Met de overstap naar De Veste in Delft verwezenlijkt Jan Bartels een aantal dromen; werken in een studentenstad en meer armslag in de programmering van cultuur. Vooralsnog heeft De Veste 1 zaal met ruim 500 stoelen, maar er zijn plannen om een tweede zaal bij te bouwen. Dit wordt een van de eerste uitdagingen voor de nieuwe theaterdirecteur, die per 1 september overigens al voor 3 dagen per week in Delft start. De Veste bestaat inmiddels 7 jaar en heeft in die tijd een eigen en groot toneelpubliek opgebouwd. Voor Jan Bartels een belangrijk gegeven, aangezien hij zelf de theateropleiding in Utrecht heeft gevolgd. "Het voelt als terugkomen waar ik vandaan kom."

Noot voor de pers,