Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


19 mei 2004


Twello - aanrijding met dodelijke afloop

Een 31-jarige man uit Deventer is woendagochtend om het leven gekomen bij een ongeval op de Blikkenweg. De man kwam omstreeks 09.00 uur met zijn auto uit de richting Teuge en is door onbekende oorzaak in de linker berm tegen een boom gereden. Na de botsing kwam de auto in de sloot terecht en gezien de melding werden alle hulpverleningsdiensten gewaarschuwd. Een opgeroepen traumaheli moest onverrichte zake terug keren toen bleek dat het slachtoffer inmiddels was overleden.
De politie zoekt eventuele getuigen van het ongeval via 0900 - 8844.


Zutphen- in gedachte tegen paaltjes.

Een 37-jarige vrouw uit Eefde was dinsdag rond 12.50 uur even in gedachten verzonken toen zij over de Voorsteralle richting de Kapperallee reed. Hierbij zag zij de wegversmalling over het hoofd en reed twee paaltjes omver. De vrouw liep gelukkig geen letsel op, de auto en paaltjes wel.


Vorden - aanrijding met onverzekerde bromfiets


Een 18-jarige jongen uit Zutphen reed dinsdag omstreeks 17.35 uur met z'n bromfiets over de Zutphenseweg in de richting Warnsveld. Ter hoogte van de Hoetinkhof stond en auto voorgesorteerd om linksaf te slaan. De bromfietser reed er rechts langs en sloeg toen ook linksaf de Hoetinkhof in. Hierbij kwam hij in botsing met een auto die uit de richting Warnsveld kwam en bestuurd werd door een 36-jrige man uit Vragender. Bij de komst van de politie bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn en deze is tevens voor het onderzoek meegenomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Eefde- aanrijding met bromfiets


Werd dinsdag rond 15.35 uur een aanrijding met letsel doorgegeven aan de Kapperallee nabij de Boedelhofweg. Hier troffen politie en Ambulancepersoneel geen ongeval aan, maar de locatie bleek om de Kazernestraat te gaan. Een 16-jarige jongen uit Eefde had op z'n brommer geen voorrang gekregen van een 20-jarige automobilist uit Gorssel die vanaf de Kazernestraat de kruising van de Kapperallee opreed. Gelukkig viel het letsel nogal mee en hoefde de jongen niet mee naar het ziekenhuis.


Terwolde - motorrijder rijdt tegen blok beton


Een 52-jarige motorrijder uit diepenveen had dinsdag rond 17.15 uur op de Bandijk zijn motor onvoldoende onder controle en ging in de bocht rechtdoor in plaats van rechtaf.. Hierbij kwam hij in de linker berm terecht en botste tegen blok beton dat daar lag.


Zutphen- baldadigheid


Kreeg de politie dinsdagavond rond 21.05 uur een melding dat twee knapen met hun brommer op de Mozartstraat tegen een geparkeerde fiets waren gereden en er ook nog eens tegenaan trappen. De beide jongens (Brummen 16 en 17) over hun gedrag aangesproken verklaarden dit uit baldadigheid te hebben gedaan. Het duo kreeg een bekeuring en de eigenaar kan hen aansprakelijk stellen voor de schade


Voorst - vernieling toiletgebouw


Vandalen hebben dinsdagavond rond 19.15 uur in het toiletgebouw op Bussloo vernielingen aangericht. Er werd op diverse plaatsen brand gesticht en er bleken kranen van de muur gerukt, waardoor het water alle kanten op spoot. De politie heeft een goed signalement van de verdachten en misschien zijn zij zo flink om zich te melden aan het politiebureau.


Zutphen- bedreiging met kruissleutel


De politie heeft dinsdagmiddag rond 13.15 uur een melding gekregen dat een passagier van een auto op de Rozengracht een 65-jarige Zutphenaar met een kruissleutel had bedreigd. De verdachte was door een vrouw in de auto gekalmeerd en men was weggereden. Surveillerende agenten troffen de lege auto aan op het Basseroord en rond 14.35 uur kwam een 23-jarige man uit doesburg aanlopen die aan het signalement voldeed. Hij is aangehouden en voor onderzoek ingesloten op het politiebureau.


Lochem - man valt in put


Dinsdag omstreeks 09.40 uur is een 33-jarige man uit Enschede bij werkzaamheden aan een betonput bij een bedrijf aan de Goorseweg gewond geraakt. De man is vermoedelijk uitgegleden of heeft z'n evenwicht verloren en kwam drie meter lager in de put terecht. In de put was betonijzer aangebracht en hij verwondde zich behoorlijk aan één van de punten. Collega's hezen hem uit de put in afwachting van de komst van een ambulance. Hij is overgebracht naar het Spitaal en de Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.


Lochem - koetsier breekt been


Een 63-jarige man uit Lochem was samen met een kennis een ritje met een koets aan het maken toen het paard op de Goorseweg op hol sloeg. De combinatie belandde in een sloot en de koetsier brak hierbij een been. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Zutphen en het paard werd door omstanders opgevangen. De koets is later uit de sloot gehaald.


Zutphen- onder invloed op de bon


Twee jongens die kennelijk te veel drank en mogelijk drugs hadden gebruikt zijn gisteren na en bezoek aan het ziekenhuis met een bekeuring aan hun zorgkader overgedragen. Rond 17.15 uur kreeg de politie twee meldingen dat er op De Waarden iemand laveloos op straat (19- Zutphen) lag en bij de Laan naar Eme ter hoogte van de voetbalclub WHCZ het zelfde (16- Eefde) . De 19-jarige was niet meer aanspreekbaar en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar zijn maag werd gespoeld. De maag van de 16-jarige kon de hoeveelheid drank duidelijk niet aan en hier vond een natuurlijke spoeling plaats.
Beiden krijgen en bekeuring voor openbare dronkenschap.


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --